ACSI FreeLife

Menu

Dossier: Veiligheid in en rondom je caravan of camper

Tijdens het voor- en naseizoen zijn er minder kampeerders onderweg en is de sociale controle minder groot. Reden te meer om goed voorbereid op pad te gaan. Er zijn gelukkig veel mogelijkheden om het risico op bijvoorbeeld inbraak in je caravan of camper terug te dringen. Hoe zorg je ervoor dat je voortaan relaxter op vakantie gaat?

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Veiligheid copyright Hardy Mutschler

In het Spaans of Italiaans uitleggen dat er in je caravan of camper is ingebroken is geen feest. Neem daarom het zekere voor het onzekere. Het is niet zo moeilijk om in een caravan of camper in te breken. De kunststof ramen en toegangsdeuren vormen voor vastbesloten dieven nauwelijks een onoverkomelijke barrière. Hun doel is om snel binnen te komen om contant geld, een laptop, een camera of andere waardevolle spullen te stelen en weer net zo snel te verdwijnen.

Alarminstallaties getest

Toch kun je met een wat praktische tips en handige producten een veilig gevoel bezorgen als je op reis bent. Je kunt zelf namelijk veel doen om de kansen op inbraak of diefstal te verkleinen, variërend van wielklemmen en extra sloten monteren tot een geavanceerde alarminstallatie installeren. Om betrouwbare adviezen te kunnen geven, zijn we de alarminstallaties als een professionele crimineel te lijf gegaan.

Veiligheid: extra sloten

Een goede alarminstallatie is niet alleen iets voor thuis, maar ook voor in je caravan of camper. Als je daarnaast de toegangsdeur en de deuren van de campercabine beveiligt met solide extra sloten, heb je qua veiligheid al een sprong gemaakt. Maak je je daarna ook nog zorgen over je geld, paspoorten en sieraden? Dan kun je een kleine kluis installeren. Let hierbij niet alleen op de dikte van het metaal maar ook of het kluisje geschikt is om in je caravan of camper in te bouwen, anders nemen dieven ‘m gewoon mee.

Dossier veiligheid

Nieuwsgierig geworden wat je concreet kunt doen om je caravan of camper (beter) te beveiligen? Het veiligheidsdossier in ACSI FreeLife 7-2017 telt 21 pagina’s en staat boordevol tips om je kampeermiddel zo boefproof mogelijk te maken.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Dossier: Veiligheid in en rondom je caravan of camper

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation