ACSI FreeLife

Menu

Rondleiding over de KCJ: Eerste hulp bij camperadvies

Steeds meer kampeerders gaan voor een camper. Maar kies er maar eens uit… Dan is wat onafhankelijk advies erg welkom. ACSI FreeLife helpt daar graag aan mee. Op donderdag 12 of vrijdag 13 oktober kregen zo’n veertig lezers een exclusieve rondleiding over de Kampeer en Caravan Jaarbeurs (KCJ) in Utrecht.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Rondleidingen ACSI FreeLife KCJ 2017_foto Sander Cox
Rondleidingen ACSI FreeLife KCJ 2017_foto Sander Cox
Rondleidingen ACSI FreeLife KCJ 2017_foto Sander Cox

Na een uitgebreide introductie over caravans en campers en het verschil in materialen namen experts Kees en Carla Witvliet en Wim de Roos de lezers mee langs de nieuwe modellen kampeervoertuigen. Eén van hun belangrijkste tips waarmee een zoektocht naar een caravan of camper moet beginnen: maak een wensenlijstje.

Controleren op vochtschade

Een herkenbare tip voor Simon en Ineke de Best. “Het moet absoluut geen impulsaankoop worden. We kamperen met een Hobby De Luxe maar we willen meer gaan toeren. Daarom zijn we aan het kijken of een camper iets voor ons is.”

Twee uur later zijn Simon en Ineke flink wat wijzer. Simon: “De rondleiding was heel leerzaam. Ik heb van Wim de Roos geleerd dat niet alle campers hagelbestendig zijn. Nog zo’n handige tip, als je een tweedehands camper wil kopen, kun je aan bollingen en stickers heel makkelijk controleren of er vochtschade is.”

Van caravan naar camper

Harrie en Ellen Snijders zijn na de rondleiding eveneens enthousiast. Het echtpaar heeft de zin in kamperen na de rondleiding van twee uur helemaal teruggevonden. Harrie: “We hebben altijd met gekampeerd met een Knaus caravan, tot dat onze kinderen tien jaar geleden niet meer mee gingen. We zagen ons niet met z’n tweeën voor de caravan zitten. Nu kijken we er echt naar uit om weer te gaan kamperen.”

Wensenlijstje

Welke camper het gaat worden, daar zijn Harrie en Ellen nog niet over uit. Maar het begin is er. Hun wensenlijstje telt na de rondleiding drie regels. Ellen: “We zoeken graag de binnenwegen op, dus hij mag maximaal 6 meter lang zijn. Daarnaast moet het een langslaper worden met twee afzonderlijke bedden. We denken dat het een kleinere Hymer wordt. Voordat we er één kopen, willen we eerst eens een camper huren. Het aanbod is zo enorm groot!”

Experts

  • Komen de namen van de drie experts je bekend voor? Dat zou zomaar kunnen. Kees en Carla Witvliet zijn bekende gezichten in de kampeerwereld. Kees en Carla hebben al twintig jaar ervaring met camperen. In 2010 startte het echtpaar hun freelancebedrijf Campercake. Ze schrijven veel over nieuwe campers. Voor die tijd maakte Kees deel uit van de redactie van het NKC-magazine Kampeerauto.
  • Wim de Roos schreef als vaste kracht jarenlang voor de ANWB. Voor die tijd reed hij als motoragent menig caravancombinatie of camper achterna voor een technische inspectie. Inmiddels is hij een succesvol freelancer binnen de caravan- en camperbranche.

KCJ 2018

Het is voor het tweede jaar op rij dat ACSI FreeLife deze exclusieve rondleidingen organiseert over de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. Lijkt jou dat wel iets, zo’n rondleiding over de KCJ in 2018? Houd dan ACSI FreeLife magazine scherp in de gaten.

Praat mee

Praat mee: Rondleiding over de KCJ: Eerste hulp bij camperadvies

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation