ACSI FreeLife

Menu

Dit is het testteam Gezinskampeerders 2021!

testtourBij de familie Loykens in Naaldwijk hangt de schuur vol met offroadfietsen. Alle vier zijn ze namelijk lid van de lokale mountainbikevereniging. In Zwitserland is mountainbiken een van de grootste sporten, dus dat belooft wat. Want Daniëlle, Roland, Joep en Pim vormen samen het testteam Gezinskampeerders en gaan voor de TestTour 2021 op pad met een gloednieuwe camper, de Carado T338.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
ACSI FreeLife TestTour_Berner Oberland_gezinskampeerders

Voor het gezin is het Zwitserse Berner Oberland een nieuwe bestemming. “Mijn tante woont in Zwitserland, dus daar kunnen we misschien een keer op bezoek”, vertelt Daniëlle. “We hebben een caravan staan in Spanje en gaan soms naar Oostenrijk. Daarvoor hebben we een vouwwagen gehad. Zwitserland is nieuw voor ons, dus we laten ons graag verrassen!”

Pim hoopt in Zwitserland vooral op een mooie rodelbaan. “Het zou gaaf zijn als we dat een keer gaan doen tijdens de TestTour.” En Joep is heel benieuwd hoe het is om met een mountainbike de kabelbaan in te gaan.

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?
“In 2000 zijn we voor het eerst samen gaan kamperen in Frankrijk. We hadden net een huis gekocht en hadden niet zoveel geld meer over voor vakantie. Mijn ouders verbleven daar, dus we gingen een weekje bij hun op bezoek. Op zwarte zaterdag heen en op zwarte zaterdag terug. Dat doen we dus nooit meer. We hadden een klein tentje waar je alleen in kon slapen. Een tafel, twee stoeltjes en een koelbox; dat was alles.”

‘Juist dat spontane vinden we leuk aan kamperen’

“We vonden het desalniettemin superleuk. Lekker een vuurtje maken en een wijntje drinken met de andere kampeerders. Ook werden we uitgenodigd om pannenkoeken te eten bij de buren. Juist dat spontane vinden we leuk aan kamperen. Tijdens deze vakantie hebben we voor het eerst een mountainbiketour gedaan in onze afgeknipte spijkerbroek, maar we vonden het meteen erg gaaf.”

ACSI FreeLife TestTour_Berner Oberland,Gezin_Hasliberg

Met welk kampeermiddel hebben jullie nog meer kampeerervaring opgedaan?
“Na de eerste kampeervakantie in 2000 hebben we een grotere tent gekocht en zijn we naar de Vogezen en Limburg geweest om daar te fietsen en te kamperen. Na de geboorte van onze kinderen hebben we de eerste jaren in Italië in een stacaravan gekampeerd. Vrienden hadden een camper en kwamen ons daar opzoeken.

Dat echte kamperen vonden we eigenlijk veel gezelliger dan in zo’n stacaravan. Tijdens een weekendje kamperen met hen in de Beekse Bergen, ontmoetten we mensen met een vouwwagen. Lekker ruim en geen grote caravan achter je auto. Dat leek ons ook wel wat …”

Van vouwwagen naar caravan

“Die zomer kochten we een vouwwagen van mensen uit Naaldwijk. Deze vouwwagen stond gestald in Spanje en we hebben daar meerdere jaren gekampeerd. Eerst op camping Interpals (Girona), later gingen we naar camping La Siesta in Calella de Palafrugell.

ACSI FreeLife TestTour_Berner Oberland_gezin_mountainbike_Leiterli

De Costa Brava vinden wij geweldig omdat het klimaat er goed is voor zon, zee en strand, maar ook voor activiteiten als mountainbiken, duiken en wandelen/hiken. De baaitjes zijn prachtig, het eten is lekker en betaalbaar en de mensen zijn aardig. We vermaken ons daar prima. Na drie jaar ruilden we vouwwagen in voor een caravan, een Bürstner 435 TN Fun.

Deze caravan hebben we nog steeds. We zeggen altijd ‘Later als de kids groot zijn dan kopen we een camper’. Mountainbikes erop en ervandoor! Vorig jaar gingen we vanwege corona naar Oostenrijk. Ook dat is ons goed bevallen. Mooie natuur, veel te doen en nog mooi weer ook.”

Waarom hebben jullie je aangemeld als testers voor ACSI FreeLife?
Rob en Ellen, die vorig jaar hebben meegedaan aan de TestTour naar Karinthië, attendeerden ons erop dat we ons konden aanmelden. Zij waren daar erg enthousiast over. En dat zijn wij ook, omdat we naar Zwitserland mogen!”

Wat is voor jullie belangrijk aan een camper? Waar gaan jullie op letten tijdens het gebruik?
“Vooral of het een praktische camper is.”

ACSI FreeLife TestTour_Berner Oberland_gezin_Carado T338

Hoe ziet jullie ideale dag eruit op kampeervakantie?
“Een beetje uitslapen tot ongeveer half negen en daarna ontbijten. Dan gaan we iets doen, naar een stadje of dorp bijvoorbeeld. Of iets van sport, mountainbiken of wandelen. ’s Middags lekker zwemmen en chillen. Daarna een biertje of wijntje bij het eten, een spelletje doen, boekje lezen en naar bed. Kortom sportief in de ochtend, relaxen in de middag.”

Naar welke bestemmingen gaan jullie het liefst?
“Spanje, Oostenrijk, Duitsland en Griekenland.”

Jullie gaan op pad als testers voor ACSI FreeLife. Wat verwachten jullie van de reis?
“We zien het als een cadeau en avontuur. We laten ons verrassen, maar we verwachten dat het heel leuk gaat worden. Zwitserland lijkt ons echt heel mooi. De jongens hebben er ook zin in. Zij hadden van een vriend gehoord dat het heel gaaf is. Zelf ben ik benieuwd hoe het is. Mijn broer zegt altijd dat de bergen ruiger zijn dan in Oostenrijk. Mijn oom en tante wonen in de buurt van Lausanne. Het lijkt me leuk om hun op de heenreis te bezoeken, maar dat moet ik wel nog even afstemmen.”

Berner Oberland door de ogen van de familie Loykens

Je leest uitgebreid over de avonturen van de Gezinskampeerders in ACSI FreeLife magazine 8-2021. Van november 2021 tot en met april 2022 geniet je van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in het Berner Oberland. Alles verschijnt in het speciale dossier. De video’s vind je ook nog eens allemaal terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je graag op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneren en liken maar, want dan mis je helemaal niets!

Praat mee

Praat mee: Dit is het testteam Gezinskampeerders 2021!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht