ACSI FreeLife

Menu

Dit is het testteam Cultuurliefhebbers 2021!

testtour“Je mag op pad met een splinternieuwe, supercomfortabele auto-caravancombinatie en je komt op de allermooiste plekken.” Cultuurliefhebbers Eveline uit Vreeland en Maarten uit Breukelen zien zich al helemaal zitten in het Zwitserse Berner Oberland. “Normaal gesproken maak je zelf de dagindeling. Dit keer wordt alles geregeld. We kijken er enorm naar uit.”

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
cultuurliefhebbers 2021

Voor Maarten betekent de reis naar Zwitserland een bijzonder weerzien. “Van mijn 10e tot mijn 35e ben ik vele jaren met mijn familie in verschillende Zwitserse regio’s geweest om te genieten van de bergen en het wandelen. Ik werd elke keer weer betoverd door alle mooie plaatsen en prachtige uitzichten. Net ansichtkaarten.”

Van caravan via camper terug naar caravan

Bij zowel Maarten als Eveline is de camping van jongs af aan de favoriete vakantieplek. Sinds vier jaar kamperen ze samen. Begin vorig jaar trakteerden de Cultuurliefhebbers zichzelf op een nieuwe combinatie: een Kia Niro Hybrid met een Adria Altea 392 op de trekhaak. Eveline: “We zijn er drie maanden mee op pad geweest, maar we vonden de caravan te krap toen we een keer langer op dezelfde plek stonden met slecht weer. Terug bij de dealer viel ons oog op een tweedehands camper (Chausson). Heel leuk dat we nu weer met een caravan op pad mogen. We trekken graag rond en doen bijna alles met onze e-bikes. ”

Gasfles achter op de fiets

Op dat laatste wil Maarten graag inhaken. “We doen alle boodschappen en uitstapjes met de fiets, zelfs de gasfles gaat achterop. We zijn snel gewend geraakt aan onze camper. Juist daarom lijkt het ons extra interessant om weer met een nieuwe caravan op pad te gaan.”

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?
Eveline: “Tot mijn veertigste ging ik met het gezin vaak naar Texel, maar ook naar Frankrijk en Engeland. En altijd met de tent.” Maarten: “Tot ik een jaar of dertig was, ging ik met vrienden. Later met mijn echtgenote met de tent onder andere naar Frankrijk, Corsica en Duitsland.”

Met welk kampeermiddel hebben jullie nog meer kampeerervaring opgedaan?
Eveline: “Met de camper onder meer naar Schotland, Noorwegen, Frankrijk en het zuidwesten van de Verenigde Staten. Maarten: “Met de caravan in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Met een camper naar Frankrijk, Canada, Noorwegen en sowieso de Verenigde Staten.”

Waarom hebben jullie je aangemeld als testers voor ACSI FreeLife?
Maarten: “We hebben ons opgegeven voor de TestTour met eencamper. Het leek ons gewoon leuk, verrassend en leerzaam om eens met een andere camper te reizen. Nu we zijn geselecteerd als team Cultuurliefhebbers en we op pad mogen met een Volvo en LMC-caravan, lijkt ons dat minstens zo leuk. Het kennismaken en weerzien met Zwitserland is ook een belangrijk aspect. Ik ben benieuwd hoe het er nu uit ziet. Wij hebben er veel verwachtingen bij, met name het landschap.”

ACSI FreeLife TestTour 2021 Berner Oberland_cultuurliefhebbers Maarten en EvelineMaarten en Eveline met hun Chausson-camper

Wat is voor jullie belangrijk aan een caravan? Waar gaan jullie op letten tijdens het gebruik?
Maarten: “Comfort, gemak, leefruimte, de kwaliteit van het bed, of alles aan boord is (keuken, douche en toilet) en of de fietsen mee kunnen. Afhankelijk van het reisdoel moeten ook de golftassen mee kunnen. Wij zijn geen langstaanders met een voortent erbij. We willen gemakkelijk kunnen reizen en onszelf kunnen verplaatsen.”

Hoe ziet jullie ideale dag eruit op kampeervakantie?
Eveline: “We starten graag rustig op. Na het ontbijt gaan we meestal iets ondernemen. Wat precies, dat varieert. Van wandelen en fietsen tot het bezoeken van een stadje of een markt. We lopen ook graag een kerk binnen. ’s Middags volgt koffie met een taartje, dat is onze dagelijkse kampeertraditie. Dat is eigenlijk niet goed, maar we vinden het zó lekker. Daarna fietsen we het er wel weer vanaf. Haha, nee dat is niet helemaal waar. Vaak denken we aan het einde van de dag ‘We hebben weer te weinig gezeten en gelezen’.”

Naar welke bestemmingen gaan jullie het liefst?
“Frankrijk heeft sowieso onze voorkeur. Een reis naar Spanje en Portugal stond gepland, maar die moesten we uitstellen vanwege corona. De wens is in elk geval nog Griekenland via Italië, net als Karinthië.”

Jullie gaan op pad als testers voor ACSI FreeLife. Wat verwachten jullie van de reis?
“Als een hele leuke ervaring en verrassing, en vooral plezier en genieten!”

Praat mee

Praat mee: Dit is het testteam Cultuurliefhebbers 2021!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht