ACSI FreeLife

Menu

Dit is het testteam Actievelingen 2021!

testtourKamperen staat voor Actievelingen Theo en Antoinette uit Valburg gelijk aan Zwitserland. Al ruim veertig jaar is het Alpenland hun vaste reisbestemming. “We zijn ooit uitgeweken naar Noorwegen en Oostenrijk, maar we kregen al snel heimwee naar Zwitserland”, lacht Theo. Maak kennis met het tweede testteam tijdens de TestTour 2021.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
ACSI FreeLife TestTour Bern 2021 Actievelingen Theo en Antoinette

“Met mijn ouders ben ik één keer op vakantie geweest in Interlaken. Daar is mijn liefde voor Zwitserland ontstaan. Ondertussen hebben we bijna heel Zwitserland gezien, maar het Berner Oberland is onze favoriete regio. Hoe vaak we er al geweest zijn, durf ik niet te zeggen. We gaan ieder jaar minimaal één keer in de zomer naar Zwitserland. Met onze drie kinderen zijn we een aantal jaar zelfs zowel in de zomer als in de winter gegaan. Een keer of vijftig zijn we er zeker wel geweest. Inmiddels voelen we ons halve Zwitsers!”

Vast vakantieritme

Als fanatieke wandelaars die graag de bergen intrekken, is Zwitserland hun beloofde vakantieland. Op de camping hebben de twee sportievelingen een duidelijk ritme. Antoinette: “Na het ontbijt doen we onze wandelschoenen aan en trekken we de bergen in, het liefst zo hoog mogelijk en waar we zo min mogelijk mensen tegenkomen. Zo kunnen we optimaal genieten van de omgeving. In de loop van de middag gaan we met een treintje of kabelbaan weer terug. Op de camping belonen we onszelf met een borreltje en is het tijd om uit te rusten.”

ACSI FreeLife TestTour 2021 Bern Actievelingen Theo en Antoinette

Zwitserland: twee tips

Door de jaren heen zijn Theo en Antoinette aardig door de wol geverfd. Ze hebben daarom twee gouden tips. Theo: “In de bergen moet je altijd alert zijn op het weer. Binnen een paar minuten kan het omslaan en beginnen te plenzen of nog erger, te hagelen. Het heeft wel eens zo hard geregend dat de kabelbaan niet naar beneden ging en we in een soort schuilkelder moesten wachten. Sindsdien nemen we altijd een regenjas mee. Ook hebben we altijd voldoende eten en drinken bij ons. Wandelen in de bergen kost nou eenmaal veel energie en vocht.”

Eiger Trail

Hun liefde voor Zwitserland is door de prestigieuze Eiger Trail alleen maar versterkt. “Ik heb in 2017 samen met mijn zoon en dochter de kortste versie (17 kilometer) uitgelopen. Het is vier kilometer korter dan een halve marathon, maar de Eiger Trail vond ik veel zwaarder. Je loopt namelijk continu bergop en bergaf. Als je eenmaal de finish hebt gehaald, geeft dat een ongelofelijke kick.”

Gebitsprothese

Antoinette werkt halve dagen in de tandtechniek. “Ik maak gebitsprotheses. De praktijk zit in Elst en dat is vlakbij. Ik ga iedere dag op de fiets, vijftien minuten heen en vijftien minuten terug. Daarnaast ben ik vrijwilliger voor de weidevogelbescherming. Verder pas ik anderhalve dag per week op op mijn kleindochter. Daar kan ik echt van genieten. Op 13 oktober is onze tweede kleindochter geboren!” Theo werkt al 25 jaar als freelance ICT consultant. Hij is voornamelijk actief in het midden- en kleinbedrijf en de zorg. Ook werkt hij voor woningcoöperaties.

Van een Tesla naar een Volvo

Theo en Antoinette rijden sinds december 2019 in een Tesla Model 3. “We vinden het belangrijk om duurzaam te leven. In 2008 ben ik samen met mijn zoon naar een wedstrijd van het Nederlands voetbalelftal in Bern gaan kijken. De volgende dag zijn we in Grindelwald naar een gletsjer gaan kijken die we acht jaar daarvoor voor het laatst hadden gezien. De gletsjer was volledig gesmolten en dat heeft mijn ogen wel echt geopend. Van een Volvo V60 zijn we overgestapt naar een Tesla. We hadden de elektrische XC40 al jaren op het oog, maar hij was nog niet uit. Toen kwam de Model 3 uit en hebben we daarvoor gekozen. Dat we uitgerekend deze Volvo mogen gaan testen, maakt dit TestTour-avontuur extra speciaal.”

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?
“We hebben heel lang met de tent gekampeerd. Onder andere in Nederland, Zwitserland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk. We hebben ook een aantal jaren zelf een camper gehad waarmee we naar Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Frankrijk en Noorwegen zijn geweest. Dat waren allemaal bergvakanties. Zwitserland is duidelijk ons favoriete vakantieland.”

Met welk kampeermiddel hebben jullie nog meer kampeerervaring opgedaan?
“We hebben eerst verschillende tenten gehad en in 2009 hebben we een camper gekocht. Na vijf of zes jaar zijn we overgestapt naar hotels en appartementen. Vorig jaar hebben we opnieuw een tent gekocht. Vorig jaar wilden we in Zwitserland kamperen, maar door corona ging dat niet door. We hebben ook al eens (sta)caravans gehuurd.”

ACSI FreeLife TestTour Bern Actievelingen Theo en Antoinette

Waarom hebben jullie je aangemeld als testers voor ACSI FreeLife?
“Omdat de TestTour naar Zwitserland gaat en omdat we een keer op pad wilden met een caravan. Onze dochter tipte ons. Verder spreekt de combinatie van de volledig elektrische Volvo met de caravan ons erg aan.”

Wat is voor jullie belangrijk aan een caravan? Waar gaan jullie op letten tijdens het gebruik?
“Een goed bed en of dat de caravan meer comfort biedt dan een tent. Verder ben je met een caravan en auto mobieler dan met een camper.”

Hoe ziet jullie ideale dag eruit op kampeervakantie?
“Rustig opstaan en lekker ontbijten, wandelschoenen aan en de bergen in.”

En hoe besteden jullie je tijd tijdens een kampeervakantie?
“Wandelen, genieten van de bergen en op tijd een terrasje pakken!”

Naar welke bestemmingen gaan jullie het liefst?
“Zwitserland, in ieder geval een land met (hoge) bergen.”

Jullie gaan op pad als testers voor ACSI FreeLife. Wat verwachten jullie van de reis?
“Een leuk avontuur. We gaan uitproberen of dat een caravan iets voor ons is en we zijn benieuwd hoe de elektrische Volvo rijdt als Tesla-bezitter.”

ACSI FreeLife TestTour Bern Actievelingen Theo en Antoinette

Praat mee

Praat mee: Dit is het testteam Actievelingen 2021!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht