ACSI FreeLife

Menu

Dit is het Testteam Actievelingen 2020!

TestTour KarinthiëIn augustus gingen voor het vierde jaar op rij vier testteams op pad voor de ACSI FreeLife TestTour. Bestemming van deze editie: de Oostenrijkse deelstaat Karinthië. In het zonnige zuiden van Oostenrijk testten ze daar naar hartenlust een nieuwe Volvo met Fendt caravan aan de haak. We stellen hierbij het testteam Actievelingen aan je voor: Sophia (34) en Harm (35) Peperkamp.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Actievelingen Sophia en Harm Peperkamp TestTour 2020

Sophia en Harm komen uit Ravenstein. Ze beleven een ideale vakantiedag niet door de hele dag op de camping te blijven, maar door eropuit te trekken. Of het nu een stadje bezoeken is, een fietstocht maken of een bergwandeling, een activiteit is een vereiste. Maar een wekker wordt in de vakantie niet gezet en borrelen in de caravan is in de middag vaste prik. Het stel reist het liefst de zon achterna en houdt van de bergen. Karinthië is dus wel aan ze besteed.

Drie testvoertuigen

Sophia en Harm reisden naar Oostenrijk met een Volvo XC40 Recharge T5 en een Fendt Bianco Selection 465 TG. De caravan is uitgerust met een fietsendrager op de dissel, dus voor hun fietstochtjes nemen ze ook twee Cube Compact-fietsen mee. We interviewden ze voor vertrek.

Kunnen jullie wat meer vertellen over jullie kampeerverleden?

Harm: “Ik heb al m’n hele leven gekampeerd. Mijn ouders hadden eerst een grote tent. Daarna zijn ze overgestapt naar een vouwwagen en uiteindelijk een caravan. Ik mocht al op vierjarige leeftijd in een bijzettentje slapen, dat vond ik superstoer! We gingen wel vier keer per jaar met vakantie. Toen ik 19 was kocht ik mijn eigen tunneltent. Tot mijn 22ste ging ik daarmee kamperen.”

Sophia: “Ook ik ben opgegroeid met kamperen. Ik stond met mijn ouders ieder jaar op een vaste plek op een camping en in de zomer gingen we naar het buitenland. Toen ik Harm ontmoette had hij een tunneltent, maar ik zag het niet zo zitten om daarmee op vakantie te gaan vanwege insecten en spinnen. Daarom hebben we toen eerst de caravan van de ouders van Harm geleend en een jaar later kochten we onze eigen tourcaravan, een Delta Euroliner 4400. Na een paar jaar bleek deze technisch niet meer in orde te zijn, dus hebben we deze vervangen door een Home-Car Rally 400. Daar gaan we zo’n vier keer per jaar mee weg.

Waarom hebben jullie je aangemeld als testers voor ACSI FreeLife?

Sophia: “Tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht werden we aangesproken door een dame van de ACSI-stand. Ze vroeg ons of we een filmpje wilden opnemen om kans te maken op deelname aan de TestTour. We waren al wel bekend met de TestTour omdat we ACSI FreeLife regelmatig lezen, maar we hadden van te voren nooit bedacht ons in te schrijven. De kans dat we werden uitgekozen leek ons niet zo heel erg groot. Nu we zo spontaan benaderd werden leek het ons toch wel leuk!”

Wat is voor jullie belangrijk aan een caravan? Waar gaan jullie op letten tijdens het gebruik?

Harm: “Het eerste gevoel moet goed zijn als je de caravan ziet, maar ook als je erin stapt. We houden van ruimte, want we willen niet het gevoel hebben dat we opgesloten zitten. Er moet genoeg licht binnen vallen en we vinden het ook prettig als er een scheiding is tussen het zit- en het slaapgedeelte. Verder vind ik het wel leuk als er handige gadgets op of aan de caravan zitten!”

Sophia: “Als we zelf caravans gaan kijken, dan letten we er altijd op of er voldoende kast- en opbergruimte is, of er ruimte is in de keuken voor een oventje en koffiezetapparaat, of er een vast bed in zit, een toilet en of er ring- en vloerverwarming in zit. Daar zullen we dus zeker in de TestTour op gaan letten.”

Hoe ziet jullie ideale dag op kampeervakantie eruit?

Sophia: “Wakker worden zonder wekker, rustig ontbijten. Na het ontbijt nog even koffie drinken met een tijdschrift, boek of puzzel. Aan het einde van de ochtend maken we een uitstapje. Bijvoorbeeld ziplinen, een grot bezoeken, met een kabelbaan de berg op gaan of een bezoekje aan een nabijgelegen stad of dorp. Bij terugkomst op de camping gaan we nog even zwemmen en zonnen en daarna borrelen we voor de caravan. Dat is vaste prik op vakantie!”

Harm: “We eten pas laat, zeker als het warm weer is. Na het eten ploffen we neer in de voortent of we maken nog een wandeling over de camping of naar een dorpje.”

Sophia: “Onze vakanties zijn eigenlijk heel ongedwongen en vrij. We proberen minimaal om de dag een uitje te plannen om iets van de omgeving te zien. Maar de ervaring leert dat die planning compleet wordt omgegooid vanwege het weer of tips van andere vakantiegangers.”

Naar welke bestemmingen gaan jullie het liefst?

Harm: “In de zomervakantie zien we het liefst zon en bergen. Karinthië past daarom perfect bij ons! Afgelopen jaren zijn we enkele keren in Italië aan het Gardameer en Lago Maggiore geweest en in Istrië in Kroatië, maar ook in de Franse Provence.”

Sophia: “Voor de overige vakanties is de zon niet leidend. Meestal gaan we ergens in de buurt van onze woonplaats een weekendje weg. Maar we houden ook van winterkamperen in Winterberg. Harm zou graag in Oostenrijk gaan winterkamperen, maar ik zie dat niet zo zitten vanwege de weersomstandigheden en de lange afstand.

Jullie gaan op pad als testers voor ACSI FreeLife. Wat verwachten jullie van de reis?

Harm: “Eigenlijk hebben we geen verwachtingen. We zijn heel benieuwd hoe het is om met een compleet nieuwe set op vakantie te gaan.”

Sophia: “Normaal gesproken boeken we altijd onze hoofdcamping en stippelen we de reis op voorhand uit. Nu moeten we dit stukje volledig uit handen geven, dat maakt het ook wel spannend. Maar gezien de verhalen van de vorige TestTours hebben we er alle vertrouwen in dat het een geweldige reis gaat worden!”

Beleef Karinthië met Sophia en Harm!

Je leest uitgebreid over de avonturen van de Actievelingen in ACSI FreeLife magazine 8-2020. Van november 2020 tot en met mei 2021 kun je genieten van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in Karinthië. Alles verschijnt in het speciale dossier. De video’s vind je ook nog eens allemaal terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je natuurlijk graag op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneer je en vind ons leuk, dan mis je niets!

Bestel magazine

Praat mee

  1. E

    Wat een leuk verhaal van Sophia en Harm. Ben erg benieuwd naar de volgende verslagen

    Reageer
    0
    0

Praat mee: Dit is het Testteam Actievelingen 2020!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht