Ben jij dol op zowel witte chocolade als kokos? Dan moet je helemaal verder lezen. Als je het goed doet, heb jij jouw kerstdessert binnen 35 minuten klaar.
Bereiding
1. Laat de witte chocolade en de boter smelten boven een bak met heet water tot dat er een gladde massa te zien is.
2. Voeg naar wens de vanillesuiker toe. Vervolgens voeg je driekwart van het kokosschaafsel toe. Roer het goedje goed door. Hoef jij na het kerstdiner niet meer te rijden? Vrolijk je dessert dan op door een scheutje rum in het kokosbeslag te gieten.
3. Als het goedje goed door elkaar is geroerd, is het tijd om balletjes te draaien naar gewenste grootte. Vergeet niet de amandelen. Per sneeuwbal druk je 1 amandel door het beslag. Zorg ervoor dat de amandel zo goed mogelijk in het midden zit. Liever geen amandelen? Dan kan je die natuurlijk altijd achterwege laten of er een andere lekkernij in verstoppen.
4. De sneeuwballen zijn nog niet klaar. Rol de kokosballen één voor één door het overgebleven kokosschaafsel. Vervolgens laat je de sneeuwballen minstens twee uur hard worden in de koelkast.
Ingrediënten
Dit heb je nodig voor een portie kokos-sneeuwballen.
70 gram poedersuiker
1 pak vanillesuiker
80 gram boter
300 gram witte chocolade
200 gram kokosschaafsel
1 zak amandelen
Kersttip
Breng jij de kerstdagen ook door in je caravan of camper en sloof jij je graag culinair uit? Deel dan hieronder jouw favoriete kerstrecept. Voorgerecht, hoofdgerecht, dessert, kerstbarbecue: alle denkbare recepten zijn welkom.
Bron: MPS