ACSI FreeLife

Menu

De winter voorbij; overwinteren

Zie jij de winter liever gaan dan komen? En lust je wel pap van de zomer? Ga dan kamperen in een gebied waar de winter niet of nauwelijks komt.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

ACSI FreeLife zet de negen mooiste overwintergebieden in Europa voor je op een rij in het nieuwste magazine. Hieronder alvast twee daarvan.

Overwinteren in Portugal

In het zuidelijkste puntje van Portugal bijvoorbeeld is het weer bijna altijd zacht. Strandliefhebbers vinden ten westen van de hoofdstad Faro rotsformaties en kleine strandjes en ten oosten liggen lagunes en kilometerslange zandstranden.

Maar er is meer waarvoor je hier komt overwinteren. Het binnenland van de Algarve is weer heel anders. Hier is het alsof de tijd heeft stilgestaan. In het ongerepte heuvellandschap vind je pittoreske dorpjes en zou het zomaar kunnen dat je een boer zijn akker nog ziet ploegen met behulp van een ezel.

Overwinteren op Sicilië

Een ander gebied dat we zeker kunnen aanraden voor een zomerse kampeervakantie is het Italiaanse eiland Sicilië. Het is een bestemming vol met cultuur, archeologie en natuurschoon, met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de majestueuze en meest actieve vulkaan ter wereld, de Etna (3000 meter). Via een prima weg kun je tot 1900 meter hoogte rijden. Een wandeling door het ruige landschap rond deze vulkaan zul je niet snel vergeten.

Ben je minder actief? Ook liefhebbers van cultuur, geschiedenis en oude architectuur hoeven zich in Sicilië geen seconde te vervelen. Krijg je het hier zelfs in de winter warm van? In het december/januari nummer van ACSI FreeLife lees je meer over deze en zeven andere overwintergebieden. Dáááááág kou!

bestel magazine

 

Praat mee

Praat mee: De winter voorbij; overwinteren

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation