ACSI FreeLife

Menu

De toekomst van het kamperen

De toekomst van het kamperen – hoe ziet die er uit? Wordt alles groter, sneller en logger of juist slimmer, slanker en zuiniger?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Zie hier een paar hemelbestormers in de kampeerscène.

Groot, groter, grootst, EarthRoamer

De EarthRoamer XV-HD zal de straten van de wereld – vrij letterlijk- onveilig gaan maken in 2016. De fabrikant uit het Amerikaanse Colorado gaf recentelijk een kijkje achter de schermen en verklapte dat deze megacamper “veel groter” wordt dan z’n voorganger, de XV-LTS. Voor het chassis vertrouwt de nieuwe XV-HD op de Ford F-650 of de F-750. De prijs begint bij 280.000 Amerikaanse dollars en kan, door verschillende opties, oplopen tot wel 400.000 Amerikaanse dollars.

De kracht van de wind en de zon

Altijd en overal jezelf kunnen vestigen, zelfs op de meest afgelegen plekken in de wereld, met het gemak van een keuken, toilet en warme douche. Dit alles aangedreven door de energie die van zon en wind. De Slowaakse ontwerpers van het bureau Nice Architects willen met de Ecocapsule, die is uitgerust met zonnecellen, een accu en een waterfiltersysteem, de wereld veroveren.

De futuristische stacaravan komt volgend jaar op de markt en een mobiel model is reeds aangekondigd. Na een jaar zou onderhoud nodig zijn voor de capsule die aan twee volwassenen plaat kan bieden. Het onderkomen weegt 1500 kg, meet 4,5 bij 2,5 meter en is 2,25 meter hoog. Het model is inclusief windmolentje, die is 4,5 meter hoog en levert 750 watt. De prijs is nog niet bekend en bovendien afhankelijk van de locatie waar de Ecocapsule naartoe moet worden verscheept.

Tanku-Tanku, koppie-koppie

Playmobil voor volwassenen, daar doet deze futuristische caravan nog het meest aan denken. Hij is gemaakt van twee reusachtige 3000 liter watertanks, verbonden met een houten rand en biedt plaats aan twee personen. De Japanse ontwerpers verkeren met dit kleinood nog in de conceptfase, maar hebben serieuze plannen om hun Tanku-Tanku echt te realiseren.

Praat mee

Praat mee: De toekomst van het kamperen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation