ACSI FreeLife

Menu

De primeurs van de Caravana

De vouwcaravan is terug van weggeweest. Op de Caravana in Leeuwarden konden bezoekers tot en met 24 januari voor het eerst kennismaken met de opvouwbare caravan van Paradiso. Maar uiteraard was er in de WTC Expo nog veel meer te zien.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Caravana Paradiso Feria
NKC Kampeerauto van het Jaar_Caravana

Verspreid over een oppervlakte van 45.000 vierkante meter kon je in de WTC Expo een totaalaanbod aan kamperen vinden, inclusief tweehonderd campings. Welke stands waren de moeite van het stoppen waard? We zetten de belangrijkste primeurs op een rij.

Paradiso Feria

Tijdens de eerste dag van de Caravana trok de Paradiso Feria meteen veel bekijks. De kampeerliefhebbers stonden in de rij om een blik te werpen in de Feria. “Ik heb er al veel over gelezen. Nu kan ik ‘m eindelijk eens van binnen zien”, vertelt een van de voorbijgangers. “Hij is echt leuk zeg. Is ie ook in het wit verkrijgbaar?”, zo vraagt een andere voorbijganger zich hardop af. De geïnteresseerde vrouw werd meteen gerustgesteld. De Paradiso Feria is namelijk verkrijgbaar in alle kleuren.

Inklikbare campermeubels

De Bus-boxx serie komt mooi van pas als je je Volkswagen T5 of T6 niet alleen gebruikt als bedrijfsauto. Met de serie inklikbare campermeubels tover je je bedrijfsauto om in een buscamper wanneer jij dat wilt. De serie bestaat uit onder meer een keukenblok en een koelkastmeubel. Je kunt de meubels zowel in de lengte als in de breedte achter de stoelen vastklikken. Het keukenblok is verkrijgbaar voor € 1.499 en weegt nog geen twintig kilo. De campermeubels van het Duitse Bus-boxx waren te vinden bij de stand van Campersalon/Memo-Europe.

Kampeerauto’s van het jaar

Bij de stand van de NKC kon de bezoeker de kersverse kampeerauto’s van het jaar van dichtbij bekijken. Op de eerste dag van de Caravana werden de drie prijswinnaars bekendgemaakt. Hymer B-DL DuoMobil werd gekozen tot kampeerauto van het jaar bij de integralen. Bij de halfintegraalcampers was de eer weggelegd voor de Smove van het Duitse merk Niesmann+Bieshoff. Net als vorig jaar werd de Tonke VAN ook in 2017 gekozen tot kampeerauto van het jaar bij de buscampers.

Alpenkreuzer terug op Hollandse bodem

De oude bekende Alpenkreuzer is terug van weggeweest. Maar dan wel in een volledig nieuw jasje. Voortentfabrikant Doréma adopteerde de merknaam al enige tijd geleden, maar presenteert nu een serie van drie nieuwe vouwwagens. In de glorietijd van het merk Alpenkreuzer werden er jaarlijks wel 4000 nieuwe vouwwagens per jaar in Nederland verkocht. Of die aantallen nu weer gehaald gaan worden valt nog te bezien, maar het begin is er. De Alpenkreuzer Duet is ideaal voor twee personen die graag van plek naar plek reizen. De vouwwagen is volgens de fabrikant in twee minuten opgezet en heeft een opbergruimte van duizend liter. De Duet Intro Edition (gelimiteerde oplage van 25 stuks) is verkrijgbaar vanaf € 5.995 (inclusief aflever- en rijklaarmaakkosten).

Praat mee

Praat mee: De primeurs van de Caravana

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation