ACSI FreeLife

Menu

De mooiste tuinen van Europa

Hoewel we als Nederlander graag met onze handen in de aarde zitten, komt ons kikkerlandje er in de vele tuinboeken wat aantal vermeldingen betreft maar bekaaid vanaf. Slechts één Nederlandse tuin wordt met grote regelmaat genoemd: Paleis Het Loo in Apeldoorn.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Europa’s mooiste tuinen

Over de grens zijn vaak wel tuinen van wereldformaat te vinden, tuinen die een bezoekje op doorreis naar onze vakantiebestemming meer dan waard zijn. ACSI FreeLife magazine selecteerde er twaalf. Uiteraard mogen Engelse tuinen in ons artikel niet ontbreken.

Tuinen uit verschillende eeuwen hebben ook hun verschillende karakter. In Italië kun je zelfs een tuin vinden met muziek via de orgelfonteinen. De schilderijen van Monet waren geïnspireerd door Franse tuinen. Wie denkt dat Duitsland, Oostenrijk en Spanje niets te bieden op tuingebied heeft het mis. Ook daar zijn ware eldorado’s voor de tuinliefhebbers.

Tuinideeën

Een ding is duidelijk: onze ideeën over tuinieren vinden in diverse Europese landen hun oorsprong. Zelfs in 2013 zijn er nog bloemen en planten die hun naam ontlenen aan kwekers van eeuwen geleden. Welke tuinen er allemaal te zien en te ervaren zijn op weg naar je vakantiebestemming is beschreven in het februari/maart-nummer van ACSI FreeLife magazine.

Praat mee

Praat mee: De mooiste tuinen van Europa

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation