ACSI FreeLife

Menu

De mooiste meren van Europa

Met het weer van de afgelopen dagen is het nergens zo goed toeven als aan het water. Ben je nog op zoek naar een mooie vakantiebestemming waar je de nodige verkoeling vindt? ACSI FreeLife selecteerde de 12 aantrekkelijkste meren van Europa.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
toe06 lake district

Watersportparadijs

Ieder land heeft weer zijn eigen karakteristieke meren. Van het bekende Balatonmeer in Hongarije tot het natuurrijke Silkeborg in Denemarken waar je fantastisch kunt fietsen, wandelen en kajakken.

De mooiste meren: Ossiacher See

Een bijzonder meer dat we uitlichten is de Ossiacher See in het zuiden van Oostenrijk.  Het meer aan de voet van de 1900 meter hoge Gerlitzen beslaat ruim 10 km2 en is de ideale uitvalsbasis voor een actieve kampeervakantie. Vanwege de constante wind die vanaf de berg over het meer raast, is het hier voor zeilers en surfers namelijk goed toeven.

Bovendien loopt er rondom het meer een 32 kilometer lang fietspad, zodat ook de fietsliefhebber zich niet hoeft te vervelen. Zonaanbidders komen aan hun trekken bij de verschillende strandbaden met ligweiden en zandstrandjes.

Wil jij weten welke andere meren we selecteerden en wat je daar kunt doen? Lees dan het augustus/september nummer van ACSI FreeLife.

button bestel magazine

Praat mee

Praat mee: De mooiste meren van Europa

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht