ACSI FreeLife

Menu

De mooiste kastelen van Europa

Kampeer je graag in de buurt van imposante kastelen? ACSI FreeLife zocht voor de winteruitgave de 22 meest bijzondere kastelen in Europa uit.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
kastelen

Indrukwekkende slotgrachten, ridderzalen en ophaalbruggen; in Europa zijn diverse historische kastelen terug te vinden. Alleen al in het Franse Loiregebied treffen liefhebbers bijvoorbeeld 140 renaissancekastelen aan.

Kasteel van Dracula

Ook in andere Europese landen worden diverse fraaie kastelen uit verschillende historische periodes uitgelicht. Kasteel Bran in Roemenië bijvoorbeeld, thuishaven van de echte graaf Dracula: geen vampier, maar een vijftiende eeuwse, extreem wrede vorst genaamd Vlad III.

Eén van de meest beroemde kastelen: Schloss Neuschwanstein

Het beroemdste slot van Europa slaat ACSI FreeLife natuurlijk niet over. Schloss Neuschwanstein, het befaamde ‘optrekje’ van de vorst Ludwig II in Beieren is één van de populairste toeristische attracties in Duitsland. Het kasteel uit Walt Disney’s Doornroosje (te zien in de Disney-pretparken) is op Neuschwanstein gebaseerd.

ACSI FreeLife selecteerde nog veel meer bezienswaardige burchten voor ACSI FreeLife,  in onder andere Schotland, Spanje en Nederland. Deze uitgave is hier te bestellen.

 

Praat mee

Praat mee: De mooiste kastelen van Europa

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht