ACSI FreeLife

Menu

De KCJ komt er weer aan, wat kunnen we verwachten?

Het hoogseizoen is voorbij en de wintertijd is in aantocht. Een mooi moment om vooruit te kijken naar het nieuwe kampeerseizoen. Waar kan dat beter dan op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs (KCJ) in Utrecht? Hier kom je van 10 tot en met 14 oktober 2018 alle nieuwtjes tegen.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
KCJ_ACSI FreeLife rondleiding 2017

In ACSI FreeLife 6-2018 hebben we de nieuwe caravan- en campermodellen al uitgebreid in het zonnetje gezet. Op de KCJ kan je bijna al deze nieuwkomers van de grote caravan- en camperfabrikanten in het echt bewonderen.

Steeds lichtere modellen

Wat valt er op aan die nieuwe modellen? Door betere bouwmethoden en gebruik van lichtere materialen en chassis wegen de kampeermiddelen steeds minder. Denk aan recente lichtgewichten als de Knaus Travelino, Knaus Deseo en de Dethleffs Coco.

Bij de campers is het niet anders. Zo liet Hymer samen met chassisfabrikant Al-Ko een speciaal chassis ontwerpen waarbij onder meer composiet dwarsliggers worden gebruikt in plaats van staal. Deze nieuwe constructie is terug te vinden in de Hymermobil B-Klasse Modern Comfort, die dit jaar is genomineerd voor de Camper van het Jaar-verkiezing van camperclub NKC. De integraal op aandrijving van de Mercedes-Benz Sprinter is tijdens de KCJ voor het eerst te zien voor publiek.

Huurplein

Als je op zoek bent naar een nieuw kampeermiddel, valt het niet altijd mee om door de bomen het bos te zien. Om na te gaan of die nieuwe camper of die daktent wel bij jou past, zijn er tegenwoordig steeds meer partijen die kampeermiddelen verhuren. Overweeg jij de huurmarkt op te gaan? Ga dan naar het Huurplein in hal 11.

Exclusieve rondleiding KCJ

Kan jij in je zoektocht naar een nieuw kampeermiddel nog wel wat deskundig advies gebruiken? Schrijf je dan in voor de exclusieve rondleiding over de KCJ, die speciaal bedoeld zijn voor lezers van ACSI FreeLife. Onafhankelijke experts Wim de Roos en Kees en Carla Witvliet maken jou op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober 2018 wegwijs in het ruime caravan- en camperaanbod.  Je kan je nog tot 1 oktober 2018 aanmelden, dus wees er snel bij.

Aanmelden voor de TestTour 2019

Even iets anders. Het zal je niet zijn ontgaan. Op 1 september 2018 ging de tweede editie van de ACSI FreeLife TestTour 2018 van start. Vier testteams trokken met een splinternieuwe auto-caravancombinatie van Fiat/Jeep en de Erwin Hymer Group naar Catalonië.

Lijkt het jou ook wat om zo’n combinatie te testen? Neem tijdens de KCJ dan zeker een kijkje bij de TestTour-stand in hal 7. Op de beurs in Utrecht vind je een van de combinaties die tijdens de TestTour is getest, én je kan je alvast aanmelden voor de ACSI FreeLife TestTour 2019. De stand van ACSI vind je in hal 11 (stand A022).

Kaartjes met korting

Heb jij nog geen toegangsticket voor de KCJ? Koop dan je ticket online en betaal geen €12,50 maar € 9 voor een kaartje.

Praat mee

Praat mee: De KCJ komt er weer aan, wat kunnen we verwachten?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht