ACSI FreeLife

Menu

Dit zijn de winnaars van de European Innovation Awards 2021

Het nieuwe kampeerjaar wordt steevast afgetrapt met de bekendmaking van de European Innovation Awards. ACSI FreeLife maakt samen met andere vooraanstaande Europese kampeermagazines deel uit van de jury en stelt de awardwinnaars in de verschillende categorieën aan je voor. Van Thetford en Truma tot Weinsberg en Eura Mobil.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Easy Caravanning TakeOff_European Innovation Awards

Categorie techniek

Over de camping wandelen met je toiletcassette is met het nieuwe iNDUS-systeem van Thetford verleden tijd. Een melding in de bijbehorende app geeft aan wanneer een van de twee vuilwatertanks vol is en waar je hem automatisch kunt legen. Vooralsnog is de Bürstner Elegance de enige camper die is uitgerust met dit innovatieve sanitairsysteem.

Thetford_iNDUS_App

Interieurdesign

Met de iSmove biedt Niesmann+Bischoff eindelijk ook een camper aan onder de 3,5 ton. Dat is bepaald niet onopgemerkt gebleven bij de jury van de European Innovation Awards. De luxe mini liner springt in het oog met een uitklapbare keuken, echte houten oppervlakken (dus geen folie of papier), wanden die zijn afgewerkt met akoestisch vilt en een hefbed dat in het dak verdwijnt.

European Innovation Awards_Niesmann+Bischoff iSmove

Exterieurdesign

Adria heeft flink uitgepakt om de nieuwe Adora-serie een frisse, aerodynamische look te geven. Naast multifunctionele led-achterlichten zijn het de aerodynamische luchtgeleiders die meteen opvallen. Ze bevorderen een betere wegligging van de caravan. Tussen de luchtgeleiders is een rechthoekig en daardoor groter panoramaraam geplaatst dat deels in het dak doorloopt.

Adora 2

Campinguitrusting

Nieuwe koelbox nodig? Wellicht is een Truma Cooler dan iets voor jou. De nieuwe serie compressorkoelboxen bestaat uit acht modellen met een inhoud van 30 tot 105 liter en mag volgens de jury van de European Innovation Awards dus niet ontbreken in jouw kampeerinventaris. Je kan de mobiele koelkast zowel gebruiken in de koel- als in de vriesstand (tot -22 graden Celsius). De Truma Cooler met geïntegreerde flesopener is geschikt voor 12-, 24- en 230-volt-aansluitingen en is grotendeels te bedienen via een speciale app.

European Innovation Awards_Truma Cooler

Totaalconcept camper

De Contura van Eura Mobil maakt indruk met het zogenaamde Starlight-Dome concept: een glazen panoramaraam dat aansluit op het dakraam boven de stuurcabine die geïntegreerd is in de camper. Dankzij dit open concept valt er extra veel licht binnen in de Contura, die sinds dit jaar ook verkrijgbaar is met een Mercedes Sprinter als onderstel.

European Innovation Awards_Eura Mobil Contura

Totaalconcept caravan

Met de CaraCito wil Weinsberg voldoen aan een steeds terugkerende wens: een gasloze caravan. Hiermee is Weinsberg, dat deel uitmaakt van de Knaus-Tabbert Group, het eerste merk met een gasloze caravan. De jury van de EIA heeft het dan ook over een ‘consequent andere’ caravan.

European Innovation Awards_Weinsberg CaraCito

Totaalconcept buscamper

Malibu valt in de prijzen vanwege het nieuwe tweeruimtenconcept van de Van First Class waarbij je door middel van een tussendeur een woon- en slaapruimte creëert. De ruimtebesparing zie je ook terug in de keuken, zo kan je de koelkast zowel van binnen als van buiten openen.

Malibu Van first class_European Innovation Awards

Innovatieve start-up

Met de TakeOff combineert het Nederlandse Easy Caravanning de voordelen van een caravan met die van een vouwwagen. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan de verbeterde TakeOff 2.0

European Innovation Awards_Easy Caravanning TakeOff

Doelgroepfocus

De bijna acht meter lange Carthago liner-for-two is speciaal gemaakt voor koppels die (voor werk) veel onderweg zijn. Zo kan je de cabine als bureau gebruiken en valt er dankzij de vier ramen genoeg licht binnen.

Veiligheid

Het systeem van CaraWarn werkt niet alleen als alarmsysteem maar bestaat daarnaast uit vier rijassistenties waaronder een dodehoekassistent en rangeerhulp bij het achteruitrijden. Een 5-in-1-systeem dus.

Voertuiguitrusting

Met de EFOY Hybrid Power accu kan je volledig zelfvoorzienend, weersonafhankelijk en stil kamperen. Het geïntegreerde Smart Battery Management System zorgt voor de communicatie tussen de twee voedingen, namelijk brandstofcellen en een lithium-batterij.

Duurzaamheid & milieu

In deze categorie gaat de eer naar de duurzame draagbare toiletten van BioToi met composteerfunctie. Bovendien zijn deze toiletten met een hoogte van 39 centimeter erg compact.

Ttotaalconcept uitrusting

Het Oyster Connect-systeem maakt van iedere camper een wifi-hotspot dankzij een speciaal antennesysteem. Zo ben je in je camper altijd verzekerd van stabiel internet.

Praat mee

Praat mee: Dit zijn de winnaars van de European Innovation Awards 2021

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht