ACSI FreeLife

Menu

De best bezochte musea ter wereld

Parijs, Londen, Rome; Europese wereldsteden met een rijk verleden en een schat aan kunst en cultuur. In deze steden vind je dan ook niet voor niets de best bezochte musea. Het Louvre in Parijs ontving de meeste bezoekers. Dit blijkt uit de jaarlijks gepubliceerde lijst van 100 musea van het vakblad The Art Newspaper.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
vaticaan

The Art Newspaper is het toonaangevende maandelijkse nieuwsblad op het gebied van beeldende kunst. Ieder jaar in april publiceert dit prestigieuze vakblad een lijst met de best bezochte kunstmusea ter wereld. In de top tien van de lijst vind je musea in Parijs, Londen en Rome verschillende keren terug.

Mona Lisa in Parijs

Net als het jaar ervoor staat het Louvre in Parijs met meer dan 9 miljoen bezoekers op de eerste plaats. Niet verwonderlijk, want het Louvre is een van de grootste musea in de wereld waar onder andere topstuk de Mona Lisa te bewonderen is. In de top tien vind je verder het Centre Pompidou en het Musée d’Orsay met gezamenlijk zo’n 8 miljoen bezoekers op jaarbasis. Bezoek in Parijs meteen de Eiffeltoren, deze bestaat dit jaar 125 jaar. Een mooi moment dus om een bezoek aan Parijs te brengen.

Kunststad Londen

In de top tien van de lijst spant Londen met het hoogste totale aantal bezoekers de kroon. Maar liefst 17,5 miljoen mensen hebben het fameuze British Museum, de National Gallery en het Tate Modern vorig jaar bezocht. Musea in Londen zijn over het algemeen gratis, zo ook deze drie. Na een bezoek kan je vrijwillig een bijdrage geven. Voor speciale tijdelijke exposities moet je soms wel betalen, maar de gewone collectie is al zo immens dat je daar alleen al een week zou kunnen doorbrengen.

Musea in Rome en Vaticaanstad

De Vaticaanse musea in Vaticaanstad staan in de gepubliceerde lijst op nummer vijf. In de Apostolische paleizen zijn de musea gegroepeerd en je kan hier de vele kunstwerken van het Vaticaan bezichtigen. Het hoogtepunt van het bezoek aan Vaticaanstad is voor velen de Sixtijnse Kapel met de schilderingen van Michelangelo.

De nachtwacht in Amsterdam

Natuurlijk herbergt Nederland ook haar kunstschatten. Het Van Gogh Museum staat niet in de top tien, maar staat wel in de lijst als het meest bezochte museum in Nederland. Het gerenoveerde Rijksmuseum in Amsterdam opende vorig jaar na tien jaar weer haar deuren en komt daarmee dit jaar voor het eerst weer op de lijst en wel op de negentiende plaats met 2,2 miljoen bezoekers.

Kamperen bij een van de wereldsteden

Ga je op vakantie of een weekendje weg naar een van deze wereldsteden of wil je op doorreis een van de steden aandoen? Aan kunst en cultuur is tijdens je kampeervakantie dus zeker geen gebrek. Campings rond Parijs, Londen, Rome en Amsterdam vind je via Eurocampings.eu. Zet de camper of caravan op een van de omliggende campings en bezoek de musea met de mooiste kunst ter wereld.

Praat mee

Praat mee: De best bezochte musea ter wereld

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht