ACSI FreeLife

Menu

Crisis of niet; we gaan op vakantie

De crisis heeft ervoor gezorgd dat reizigers creatiever zijn geworden in het zoeken, boeken en inrichten van hun zomervakantie. 

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Uit onderzoek van Zoover blijkt dat mensen minder lang en minder ver op vakantie gaan. Ook raakt kamperen wat meer in trek en gaan meer mensen op de bonnefooi op vakantie. 

We willen op vakantie!

Uit een peiling van beoordelingssite Zoover blijkt dat 30% van de Nederlanders dit jaar zijn zomervakantie wil aanpassen aan de huidige financiële situatie. We zijn niet bereid onze vakantie op te geven, maar we gaan wel minder lang (25%) en minder ver op vakantie (17%). Ook kiest zo’n 35% voor een goedkopere accommodatie.

Uit de database van Zoover blijkt dat kamperen weer wat meer in trek komt. In plaats van iedere avond uit eten wordt er echter vaker zelf gekookt op de camping en worden de boodschappen gedaan bij de plaatselijke voordeelsupermarkt. Ter plaatse besparen op kosten is een populaire manier om de zomervakantie goedkoper uit te laten vallen. 

Op de bonnefooi

‘Op de bonnefooi gaan’ is een andere trend die Zoover signaleert. Spullen inladen en vertrekken, op zoek naar een zonnige bestemming. De producten van ACSI kunnen dan uitkomst bieden. De vertrouwde groene ACSI gids is nog altijd de belangrijkste informatiebron voor kampeerders die op de bonnefooi naar het buitenland gaan. Uniek aan deze gids is dat alle campings ieder jaar geïnspecteerd worden. Zo weet je zeker dat je een goede camping treft. Ook  de mobiele website m.eurocampings.eu kan je, door het gebruik van GPS, helpen bij het vinden van een camping in de buurt.

Dichter bij huis

Frankrijk wint het van Spanje op het gebied van populariteit dit jaar. Ook Kroatië doet het goed en komt als relatief goedkoop land de Zoover top 10 binnen. Als gevolg van de crisis zijn er echter ook vakantiegangers die ervoor kiezen om de zomervakantie in eigen land door te brengen. Ons land krijgt als vakantieland het cijfer 7.2  als het lekker weer is. Is het slecht weer, dan scoort Nederland een 5.0.

Confidental Infomation