ACSI FreeLife

Menu

Kantklossen in een Klöppelstube

testtourMaarten en Eveline zijn op weg naar het Lauterbrunnental. Hier is het tijd voor wat creativiteit: ze gaan kantklossen! Maar eerst brengen ze een bezoek aan de Staubbachwaterval, een van de 72 die je in het dal vindt. Helaas is het water schaars vandaag, maar het uitzicht is fraai. ‘We kunnen onze caravan zelfs zien’, roept Eveline.

Auteur
Bianca van Steenbergen
Datum
ReactiesReageer
Kantklossen Lauterbrunnen

Hierna pakken ze de fiets naar een Klöppelstube (de kantkloskamer), om zelf aan de slag te gaan. Eveline houdt wel van creatieve hobby’s: ‘Ik ben degene die altijd zit te breien of naaien. Het leukst vind ik meubels bekleden, maar dit vind ik ook heel grappig.’ Maarten heeft er iets meer moeite mee: ‘Ik ben al een aardig eind opgeschoten, maar ik denk niet dat ik het afkrijg.’ Na wat geschuif blijkt het inderdaad een lastiger werkje dan gedacht. ‘Nu moet je stoppen met filmen’, lacht hij.

Koffie en taart

Het kantklossen werd vroeger door de vrouwen van bergboeren gedaan om wat extra geld te verdienen. Inmiddels is het een hobby, die de Cultuurliefhebbers met veel plezier proberen. Ook al is het moeilijker dan het lijkt, de middag in de Klöppelstube is toch geslaagd. Eveline komt naar buiten met een leuke boekenlegger. Wil je meer weten over het kantklosavontuur? Lees dan het uitgebreide fotoblog. Maarten en Eveline stappen daarna snel op de fiets voor een gebakje. ‘Dat hoort bij de vakantie: koffie en taart.’ Zo is het, Maarten!

Meer van de Cultuurliefhebbers

Wil je weten wat de Cultuurliefhebbers van hun TestTour-avontuur vonden? Lees er alles over in ACSI FreeLife magazine 1 van 2022. Tot en met april van dit jaar kun je nog meegenieten van de ACSI FreeLife TestTour in Zwitserland. Zo verzamelen we alle blogs en video’s in een dossier en de video’s vind je ook allemaal terug in de YouTube-playlist. Ook via onze nieuwsbrief en Facebookpagina blijf je op de hoogte. Abonneren en liken maar, want dan mis je helemaal niets!

Praat mee

Praat mee: Kantklossen in een Klöppelstube

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht