ACSI FreeLife

Menu

Op de compacte fiets rond de Millstätter See

TestTour KarinthiëAangekomen in Karinthië kan het avontuur voor onze actievelingen beginnen. Of toch niet? Helaas is Sophia op de eerste dag gevallen, met een gebroken enkel als gevolg. Ze moet een paar dagen in het ziekenhuis blijven, maar van een aftocht is geen sprake. Het stel wil graag in Oostenrijk blijven. Harm trekt er dus ‘gewoon’ op uit voor een tochtje rond de Millstätter See op hun elektrische fiets van Cube. Niemand minder dan ACSI FreeLife-redacteur Katinka vergezelt hem vandaag.

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
Millstätter See

Millstätter See

Het zonnetje schijnt en dat geeft de dag gelijk wat glans. In afwachting van berichten uit het ziekenhuis over Sophia, maken Harm en Katinka een mooie tocht rond de Millstätter See. Met een oppervlakte van ruim 13 vierkante kilometer is dit het op een na grootste meer van het land. Je kunt je dus nog aardig in het zweet werken tijdens een tochtje. Na een stukje door het plaatsje Millstatt gefietst te hebben, stappen ze met tweewieler en al op een veerbootje om het kristalheldere water van dichtbij te bekijken. Als de overtocht erop zit, stappen ze weer uit en volgen ze een gravelpad met spectaculaire uitzichten.

Flinke actieradius

De grindweggetjes in het bos zijn andere koek dan de egale fietspaden in Millstatt, maar dat is niet echt te merken. ”We zijn nu enige tijd onderweg en de fietsen van Cube bevallen tot nu toe erg goed. Ik heb de meest sterke en die heeft meer dan voldoende power”, aldus Harm. Zijn Compact Hybrid Sport heeft tien versnellingen, brede banden en een gewicht van zo’n 23 kilo, waardoor je het gevoel hebt op een mountainbike te zitten. Over de accuduur zijn ze ook te spreken. Katinka: ”Die zit nog helemaal vol, terwijl we al behoorlijk wat kilometers gemaakt hebben.” Ze maken de tocht af en fietsen terug naar de camping. Wat een fijne eerste kennismaking met Karinthië en de fietsen. Nu hopen op goed nieuws vanuit het ziekenhuis, maar daarover later meer …

Beleef Karinthië met ons mee!

Je leest uitgebreid over de avonturen van de Actievelingen in ACSI FreeLife magazine 8-2020. Van november 2020 tot en met mei 2021 kun je genieten van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in Karinthië. Alles verschijnt in het speciale dossier. De video’s vind je ook nog eens allemaal terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je natuurlijk graag op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneer je en vind ons leuk, dan mis je niets!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Op de compacte fiets rond de Millstätter See

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht