ACSI FreeLife

Menu

Citytrip Thun: wandelen langs sluizen en vuurwachtershuisjes

testtourDe Cultuurliefhebbers zijn nog lang niet klaar in Thun (zie ook deel 1). Na een dertig kilometer lange fietstocht van Camping Rancho naar de waterrijke stad, is het nu tijd om wandelend verder te gaan. En dat er meer dan genoeg te beleven is in de elfde stad van het land, zien we in de nieuwste video …

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
Citytrip Thun

De fietstocht langs de oever van het grote Meer van Thun was al prachtig, maar nu gaat het pas echt beginnen. Nadat de fietsen veilig geparkeerd zijn, lopen de Cultuurliefhebbers naar de afgesproken plek: de oudste sluis van Zwitserland. Hier staat gids Nicola Kipfer al op het stel te wachten.

Interessante info in het Zwitserse zonnetje

Na wat algemene info over Thun te hebben gegeven, loopt Nicola samen met Eveline en Maarten een mooie route door de stad. Een van de haltes op de route is het vijftiende-eeuwse raadhuis, gelegen aan het gelijknamige Rathausplatz. De Cultuurliefhebbers luisteren geboeid naar de verhalen van Nicola. En om een beetje koel te blijven in de Zwitserse zon, tappen ze een bekertje water uit de fontein op het plein.

Vuurwachtershuisjes

Wat ook te zien is vanaf het plein, zijn de zogenaamde vuurwachtershuisjes. De hoge bouwwerken vallen op door hun witte kleur en spitse klokkentoren. Gids Nicola legt uit: ‘Als de vuurwachter beneden in de stad brand zag, luidde hij de klokken.’ Hierdoor konden de inwoners op tijd emmers water vullen om de brand te blussen.

De orgelkiekjes van Maarten

We hoorden het al in de kennismakingsvideo van de Cultuurliefhebbers: Maarten is gefascineerd door orgels. Op vakantie is dan ook geen enkel orgel veilig voor zijn camera. Dat was in begin van hun relatie best wel even wennen voor Eveline: ‘Onze eerste vakantie moest ik elke kerk in en dan werden er altijd foto’s gemaakt.’ Inmiddels vindt ze het niet erg meer, want door Maartens bovenmatige interesse in orgels zijn ze weleens per ongeluk terechtgekomen bij een kerkconcert. En dat is toch wel erg leuk, bekent Eveline. De rondleiding door Thun wordt afgesloten met een geweldig uitzicht vanuit het kasteel. Een passend einde van een citytrip bomvol hoogtepunten!

Meer over de Cultuurliefhebbers

Wil je nog veel meer lezen over Thun? Je leest er alles over in ACSI FreeLife magazine 1 van 2022. Tot en met april van dit jaar laten we je meegenieten van de ACSI FreeLife TestTour. Zo verzamelen we alle blogs en video’s in een dossier en de video’s vind je ook allemaal terug in de YouTube-playlist. Ook via onze nieuwsbrief en Facebookpagina blijf je op de hoogte. Abonneren en liken maar, want dan mis je helemaal niets!

Praat mee

Praat mee: Citytrip Thun: wandelen langs sluizen en vuurwachtershuisjes

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht