ACSI FreeLife

Menu

Checklist voor het dierenpension

Het besluit staat vast: je neemt jouw huisdier niet mee naar de camping. Vrienden en familie kunnen ook niet oppassen. Wat nu? Een dierenpension is een oplossing.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
HDOV knuffelende honden

In ACSI FreeLife 3/2015 lees je over de verschillende dierenpensions in Nederland en waar je op moet letten bij het kiezen van het vakantie-adres voor je huisdier.

Dierenpension

De dierenvrienden van Huisdieropvakantie.nl, bijvoorbeeld, hebben in de afgelopen anderhalf jaar ruim tweehonderd dierenpensions bekeken. Uiteindelijk bleken vijftig pensions goed genoeg. Die kregen een plek op de website.

Deze geselecteerde dierenhotels voldoen aan de eisen die elke huisdierenbezitter stelt: veiligheid, hygiëne, comfortabele verblijven, gezond eten, veel beweging in de buitenlucht en bovenal deskundige en liefdevolle verzorging van gepassioneerde professionals.

Jouw huisdier naar het pension? Dit is je checklist

1

Instructies

Geef altijd duidelijke instructies aan de medewerkers van het pension.

2

Adressen

Laat je vakantieadres, het adres van je dierenarts en een foto van je dier achter.

3

Chip en registratie

Zorg er voor dat je dier gechipt en geregistreerd is voor je vertrekt.

4

Dieetvoer

Heeft het dier speciaal dieetvoer? Neem dat mee als je je dier aflevert bij het pension.

5

Dierenpaspoort

Denk aan het dierenpaspoort.

6

Vaccinatieboekje

Dierenpensions vragen om het originele vaccinatieboekje. Vergeet ‘m niet.

7

Inentingen

Zorg voor de juiste inentingen van het dier, en zorg dat deze is ingeënt op de aangegeven periode voor de ingang van de pensionperiode. De enting moet in ieder geval nog geldig zijn tot aan het eind van de pensionperiode. Sommige inentingen zijn wettelijk verplicht. Andere entingen zijn niet wettelijk verplicht maar wel verplicht gesteld door het dierenpension – controleer het goed.

Of neem je liever je trouwe viervoeter(s) mee op vakantie? Waar moet je dan op letten? Op deze website lees je daar binnenkort alles over.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Checklist voor het dierenpension

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht