ACSI FreeLife

Menu

Caravana: veelzijdige kampeerbeurs

Tijdens de Caravana, die morgen begint, is feitelijk alles te vinden op het gebied van kamperen; campers, caravans, vouwwagens, accessoires en bestemmingen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

De Caravana is de grootste en de drukst bezochte kampeerbeurs van Nederland. Van donderdag 23 tot en met dinsdag 28 januari 2014 kunnen kampeerliefhebbers in het WTC EXPO Leeuwarden alvast in vakantiesfeer komen.

Begrip op kampeergebied

De Caravana is inmiddels een begrip op kampeergebied. Steeds meer nationale en internationale bedrijven kiezen ervoor om hun wereldprimeurs voor het eerst op de Caravana te presenteren. De Caravana biedt ook dit jaar weer een aantal indrukwekkende introducties op het gebied van campers en caravans.

Caravana bruist van de activiteiten

De kampeerbeurs bruist van de activiteiten en demonstraties voor volwassen en kinderen. Zo is er onder andere een ontwerpwedstrijd. Deze designwedstrijd geeft aan 35 enthousiaste deelnemers van verschillende hogescholen de mogelijkheid om middels ontwerpen hun visie op de toekomst van het kamperen te geven. De maquettes van de tien beste ontwerpen zullen te zien zijn op de Caravana. De bezoekers kunnen een winnaar kiezen.

Ook aan de kleintjes is gedacht. Ze kunnen genieten van shows van Jeugdcircus Saranti. Er wordt dit jaar ook een verkiezing gehouden onder de exposanten. De standhouders worden beoordeeld op originaliteit, beleving en toegankelijkheid.

Caravisio: caravan van de toekomst

Eén van de hoogtepunten zal de presentatie van de Caravisio zijn. Deze ‘caravan van de toekomst’ is voor het eerst in Nederland te bewonderen. De bedoeling achter dit innovatieve caravanconcept is te laten zien wat er op het gebied van vormgeving en techniek allemaal mogelijk is in de caravanwereld.

Intensieve studies in de windtunnel hebben de basisvorm van de caravan bepaald. Ronde vormen, een lichte kleurstelling in combinatie met veel (getint) glas zijn de belangrijkste kenmerken van het exterieur. Met het ontwerp is met een schuin oog gekeken naar de botenindustrie. In de Caraviso zitten interessante functies verborgen, die je nooit eerder in een recreatief vervoermiddel hebt aangetroffen.

Zelf bekijken? Bezoek dan de Caravana. ACSI FreeLife is er natuurlijk ook.

Praat mee

Praat mee: Caravana: veelzijdige kampeerbeurs

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation