ACSI FreeLife

Menu

Caravan Salon trekt meer dan 200.000 kampeerders

Caravan Salon Düsseldorf heeft het beste resultaat aller tijden behaald met een bezoekersaantal van 202.000 bezoekers. De grootste beurs ter wereld waar campers en caravans tentoon worden gesteld werd voor de 54ste keer georganiseerd. Op de Caravan Salon werden alle innovaties uit de branche gepresenteerd.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Het Caravan Center, het beurseigen kampeerterrein, telde 70.000 overnachtingen. Ook dat is een record. Volgens de organisatie van de beurs konden de bezoekers de nieuwe hallenindeling waarderen, maar ook de presentatie van alle verschillende merken. Er waren 590 exposanten uit 29 verschillende landen vertegenwoordigd.

Nieuwe caravan of camper

Liefst 55% van de bezoekers had ook het plan een nieuwe caravan of camper te gaan kopen. Net als in Nederland zit ook in Duitsland de verkoop van campers en caravans in de lift. Een trend die overigens in meer Europese landen te zien is. Het hogere bezoekersaantal past helemaal binnen deze trend en stemt menig caravan- en camperfabrikant positief.

Tevreden

Gerd Adamietzki, bedrijfsleider van Knaus Tabbert laat weten heel tevreden te zijn. “We beschouwen het verloop van de beurs als een duidelijk bewijs voor de aanhoudende belangstelling van het publiek voor de caravan en camper als vakantievorm. We zijn erg blij met de toegenomen vraag naar caravans, maar de klant is toch vooral in groten getale op zoek naar een omgebouwde bestelwagen. In dat marktsegment zijn de verkoopcijfers met bijna 100% gestegen.”

Holger Schulz, bedrijfsleider van Hobby verheugt zich erover dat deze editie een van de beste uit de afgelopen jaren was. “De positieve sfeer die er tijdens de hele beurs, maar ook voordien al was, heeft een positieve invloed gehad op ons resultaat. De klanten hadden duidelijk meer belangstelling voor campers.”

Bernhard Kibler, bedrijfsleider van Hymer, stelt vast dat de grote vraag die uit het Caravan Salon resulteert, voor de producenten een duwtje in de rug is voor de verkoop in de herfst en volgend seizoen. “De verkoopcijfers zijn opnieuw beter dan de al goede cijfers van vorig jaar. De trend gaat vooral uit naar voertuigen uit het premiumsegment. Globaal gezien hechten de klanten steeds meer belang aan uitstekende kwaliteit. Ze willen ook uitvoerig en met kennis van zaken geadviseerd worden.”

Succesvolle Caravan Salon

Ook voor de toeleveranciers was de beurs een succes. Mark Joseph Müller van Truma maakt de balans op: “We werden overrompeld door de belangstelling van handelaren en bezoekers voor het thema van het vrijetijdsvoertuig dat een netwerk te bieden heeft. We stellen vast dat de klanten gerichte vragen stellen en onze diensten weten te waarderen. Ook het steeds grotere aantal buitenlandse gasten is gunstig. We mochten op onze stand talloze internationale zakenpartners verwelkomen, vooral uit Australië, de Verenigde Staten, China en andere Aziatische landen.”

Met dit goede nieuwe van Caravan Salon Düsseldorf maakt de organisatie de data voor volgend jaar ook alvast bekend. Van 26 augustus tot en met 4 september is het dan weer te doen in Düsseldorf.

ACSI FreeLife was ook op Caravan Salon Düsseldorf. Zie hier de videoverslagen van verschillende campers en caravans.

Praat mee

Praat mee: Caravan Salon trekt meer dan 200.000 kampeerders

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation