ACSI FreeLife

Menu

Caravan Salon Düsseldorf 2020, een vooruitblik

Vanaf vrijdag 4 september tot en met zondag 13 september is de Messe in Düsseldorf weer het domein van de Caravan Salon. Door de coronacrisis is dit jaar alles anders. Wat kan je dit jaar verwachten als je ’s werelds grootste kampeerbeurs aandoet?

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Caravan Salon 2016

Na de afzegging van grote namen als de Erwin Hymer Group en Thetford vanwege de coronacrisis was het langere tijd onzeker of dat de Caravan Salon in Düsseldorf wel door zou gaan. Niet zo gek als je bedenkt dat de Kampeer en Caravan Jaarbeurs (KCJ) die gepland stond voor oktober al in mei werd afgelast. Dankzij de nodige maatregelen voor zowel standhouders als bezoekers is het de organisatie toch gelukt om een Caravan Salon te (mogen) organiseren.

Maximum aantal bezoekers

Allereerst is er per dag een maximum van 20.000 bezoekers ingesteld. Er is geen vakdag en de beurs is al vanaf vrijdag 4 september open voor publiek. Om voldoende afstand te kunnen houden, zijn er extra brede gangpaden. De organisatie gaat door middel van camera’s op toezien of bezoekers zich aan de regels houden.

Mondkapjes wel aanbevolen maar niet verplicht

Mondkapjes zijn niet verplicht, wel aanbevolen, en er is meer ventilatie in de beurshallen. Een caravan of camper mag je alleen samen met je eigen huishouden van binnen bekijken en na elk bezoek worden de nieuwe modellen gereinigd. Je hoeft geen contant geld mee te nemen, want je kan alleen contactloos betalen.

Waar staan de grote merken?

Nu vraag jij je ongetwijfeld af welke bekende namen je nu wel kunt spotten op de Caravan Salon. De Knaus-Tabbert Group – waar merken als Knaus, Tabbert en Weinsberg onder vallen – kom je tegen in hal 1 en 4.  Voor de nieuwe modellen van het Sloveense merk Adria moet je in hal 10 zijn. In hal 9 staan de nieuwe caravans en campers van Hobby en Fendt geparkeerd.

Caravan Salon 2019

Halverdeling

Waar hal 1, 4, 5, 9, 10, 11 en 16 zijn voorbehouden aan de caravans en campers, is half 15 het domein van de buscampers. Ben je op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming? Dan moet je in hal 12 zijn. In diezelfde hal kan je ook terecht voor kampeeraccessoires. Geen idee of dat jouw favoriete merk ook aanwezig is? Via de website kan je eenvoudig zoeken op merknaam.

Kaarten Caravan Salon

Tickers en parkeerkaarten zijn alleen online te bestellen en dus niet aan de kassa. Er zijn nog altijd kaarten beschikbaar voor de Caravan Salon Düsseldorf maar daarvoor moet je je wel eerst registreren. Het is alleen mogelijk om dagkaarten te reserveren. Daarnaast is het nog maar de vraag of dat de beurs op jouw gewenste dag nog niet is uitverkocht. De beurs is van 4 tot en met 13 september geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Volg de Caravan Salon live op je scherm

Ben je of wat voor reden dan ook niet in de gelegenheid de Caravan Salon te bezoeken? Via een speciale livestream op de website van de beurs kan je tot 13 september iedere dag een aantal hoogtepunten van de beurs bekijken. De eerste liveshow staat gepland voor zaterdag 5 september 13.00 uur.

Praat mee

Praat mee: Caravan Salon Düsseldorf 2020, een vooruitblik

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht