ACSI FreeLife

Menu

Caravan Salon 2019: plug-in hybride camperen

Voor de nieuwste caravan- en campermodellen moet je deze week in Düsseldorf zijn. Tijdens de Caravan Salon staan meer dan tweeduizend kampeermiddelen te shinen. Eén van de nieuwkomers is een plug-in hybride camper van Dethleffs.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Dethleffs Globevan
Dethleffs Globevan
Caravan Salon

Wat deze Dethleffs Globevan e.Hybrid (zie eerste twee foto’s hierboven) gaat kosten, is nog niet bekend. In Duitsland gaat deze hybride bijna 75.000 euro kosten. Met deze Dethleffs is het nog wel steeds nodig om te tanken. In de Globevan is namelijk een 1,0 liter benzinemotor ingebouwd zodat hij niet volledig afhankelijk is van elektriciteit.

Deze motor zorgt er puur en alleen voor dat de batterijen tijdens het rijden worden bijgeladen. Met deze hybride aandrijving belooft Dethleffs een actieradius van 500 kilometer. Nieuwsgierig naar deze plug-in hybride camper? Vergeet dan niet de Dethleffs-stand in hal 11 aan te doen.

Nissan e-NV 200

Overigens is deze Dethleffs niet de eerste e-camper. Nissan presenteerde vorig jaar de elektrische bestelwagen e-NV 200 die je tot buscamper kan laten ombouwen. Met deze Nissan maakte ACSI FreeLife vorig jaar al een uitgebreide testrit.

Adria Astella

Een andere nieuwkomer die tijdens de Caravan Salon de camera’s en smartphones op zich weet gericht, is de Adria Astella. Dit model brengt de ruimte van een stacaravan en de mobiliteit van de caravan samen. De Astella is verkrijgbaar in drie modellen, variërend van 899 tot 1.092 centimeter lang. Je vindt de Astella bij de Adria-stand in hal 10.

Caravan Salon 2019

De Caravan Salon in de Messe Düsseldorf duurt nog tot en met zondag 8 september 2019 en is iedere dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Online kan je eenvoudig verzekeren van een toegangsticket en betaal je 15 euro voor een dagticket.

Het nieuwsoverzicht van 2020

Zit er een bezoek aan de Caravan Salon niet in maar ben je nieuwsgierig naar de nieuwe modellen van 2020? In ACSI FreeLife 6-2019 hebben we de nieuwkomers op een rijtje gezet.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Caravan Salon 2019: plug-in hybride camperen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht