ACSI FreeLife

Menu

Caravan Salon 2017: van ultralichte caravan tot XXL

De Dethleffs Coco vormt dit jaar één van de publiekstrekkers tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf. Het nieuwe model van Dethleffs weegt slechts 638 kilo en was zaterdag 26 augustus voor het eerst te zien voor publiek. Bij Dethleffs noemen ze hem vanwege het lage gewicht al de Next Generation caravan.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Caravan Salon 2017_California XXL
Dethleffs Coco_European Innovation Award
Caravan Salon 2017

Het lage gewicht heeft Dethleffs te danken aan een innovatieve, gewichtsbesparende bouwwijze. De Coco (zie tweede foto) is 5,85 meter lang. Zonder dissel meet het nieuwe lichtgewicht 4,25 meter. De naam Coco is afgeleid van het Engelse woord cocooning. Oftewel jezelf terugtrekken in je eigen comfortabele ruimte voor het ultieme welbehagen. De prijs van de Coco is nog niet bekend.

California XXL

De Volkswagen-stand in hal 16 trok eveneens bekijks dankzij een studiemodel met de nieuwe Crafter als basis: de California XXL (zie eerste foto). De XXL heeft onder meer een slaapkamer met kingsize bed en een aparte woonkamer. Bovendien kun je er een douche, toilet en keuken met een koelkast, groot aanrecht, wasbak en tweepits kookplaat in laten bouwen. Het dak van de California XXL is een stuk hoger dan de normale California en heeft in tegenstelling tot het normale California dan weer geen hefdak.

Halfjaarcijfers Europa

Naast de nieuwe modellen voor het nieuwe kampeerseizoen kwamen er op de vakdag op vrijdag een aantal cijfers voorbij. Tijdens de persconferentie maakte de organisatie bekend dat de verkoop van het aantal nieuwe caravans en campers in Europa in het eerste halfjaar van 2017 met ruim 9 procent is gestegen. Van 107.533 in de eerste helft van 2016 naar 117.511 in 2017. De caravanverkoop noteerde een plus van 6,7 procent. Het aantal verkochte campers kwam in de eerste helft van dit jaar uit op een plus van 11 procent.

Caravan Salon 2017

Wil je weten wat er nog meer te zien en te doen is op de Caravan Salon? Dan leidt ACSI FreeLife je alvast in grote lijnen over de beurs. De Caravan Salon in Düsseldorf die zaterdag 26 augustus werd geopend is nog tot en met zondag 3 september van 10.00 tot 17.00 uur dagelijks te bezoeken.

Meer over de Dethleffs Coco

Ben jij toch vooral benieuwd naar die ultralichte caravan van Dethleffs? In ACSI FreeLife 7-2017 – die vanaf 13 september online is te bestellen – staan we uitgebreid stil bij de Coco. Ga je deze week naar Düsseldorf? Je vindt het nieuwe model bij de stand van Dethleffs in hal 11. Uiteraard is de ultralichte caravan ook te zien tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs van 11 tot en met 15 oktober 2017.

Praat mee

Praat mee: Caravan Salon 2017: van ultralichte caravan tot XXL

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht