ACSI FreeLife

Menu

Caravan Salon 2017: hier moet je zijn

Zoek jij een nieuwe caravan of camper? Je kunt de komende tijd verschillende premières in het echt bekijken. Om te beginnen op de Caravan Salon in Düsseldorf die vrijdag 26 augustus 2017 van start gaat. ACSI FreeLife blikt vooruit en leidt je alvast in grote lijnen rond.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Caravan Salon 2016

De kampeerbeurs in Düsseldorf wordt er niet kleiner op. Integendeel. De oppervlakte van de beurs is opnieuw gegroeid en telt dit jaar dertien hallen, één meer dan vorig jaar. In Messe Düsseldorf kom je zo’n 600 exposanten tegen, waarvan 130 caravan- en campermerken. Je vindt deze kampeervoertuigen in de hallen 4, 9, 10 tot en met 12 en 14 tot en met 17.

Kampeergadgets

Heb je al een (nieuwe) caravan of camper? Ook dan is er genoeg te zien op de Caravan Salon. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar nieuwe kampeergadgets, dan moet je bij de accessoireruimte in hal 7a zijn. Inspiratie voor een kampeerbestemming en andere toeristische informatie vind je in hal 7.

Voor de technische kijk op de kampeerwereld kun je dit jaar voor het eerst terecht in twee ruimtes. Behalve hal 13 staat hal 9 gedeeltelijk in het teken van (nieuwe) techniek. In hal 9 staan bovendien de nieuwe voor- en daktenten en vouwwagens centraal.

Mountainbikeparcours

Ook nieuw dit jaar is het mountainbikeparcours. Alleen al lekker om even een frisse neus te halen. Professionals tonen hier hun fietskunsten, maar natuurlijk mag je het zelf ook proberen. Als je op zoek bent naar een e-bike, kun je een proefritje maken. Je vindt het fietsdomein buiten tussen hal 5 en 9.

Buitenmensen kunnen eveneens de bordjes naar hal 6 volgen. De TourNatur staat namelijk van 1 tot en met 3 september in het teken van outdoor. In de TourNatur komen meer dan vijfduizend bestemmingen voorbij waar je kunt mountainbiken, kanoën, wandelen en bergbeklimmen. Dit jaar richt de TourNatur zich niet alleen op een zo licht mogelijke uitrusting, maar ook op bijvoorbeeld wandeltochten met kinderen.

Plattegrond

Kun je nog wat praktijktips voor het kamperen gebruiken? Zoek dan de StartersWereld op in hal 18. Hier vind je aanbevelingen over onder meer voertuigtypes, reisroutes en de juiste camping. De Caravan Salon is van vrijdag 26 augustus tot en met zondag 3 september iedere dag te bezoeken van 10.00 tot en met 17.00 uur. Zie je door de bomen het bos niet meer? Op de website van de Caravan Salon vind je een plattegrond van de kampeerbeurs.

Alle primeurs verzamelen

Ben jij een van die duizenden bezoekers? Dan is het wel prettig om alvast een idee te hebben wat voor primeurs je kunt verwachten. In ACSI FreeLife 6-2017 vind je in de nieuwsspecial met meer dan 40 pagina’s aan nieuwe caravans en campers. Van de hippe Sprite Basecamp voor de sportieve kampeerder tot de nieuwe lijn integraalcampers van Frankia.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Caravan Salon 2017: hier moet je zijn

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht