ACSI FreeLife

Menu

Caravan Salon 2016 nóg groter

Caravan Salon in Düsseldorf staat weer voor de deur. Vanaf zaterdag 27 augustus kun jij je tijdens de 55e editie van deze enorme camper- en caravanbeurs in Messe Düsseldorf weer urenlang vergapen aan talloze kampeerinnovaties.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Caravan Salon

De cijfers zijn dit jaar duizelingwekkend. Op meer dan 210.000 vierkante meter – dat neerkomt op ruim dertig voetbalvelden – kun je in totaal 2.100 vrijetijdsvoertuigen tegenkomen. Vorig jaar werd het aanbod aan kampeerinnovaties verdeeld over elf hallen. Dit jaar telt Caravan Salon één hal extra. In totaal staan er op de Caravan Salon 590 exposanten, die samen 130 caravan- en campermerken vertegenwoordigen.

Trends

Genoeg over de cijfers. Aerodynamica en zo licht mogelijk vormen momenteel twee belangrijke trends binnen de vrijetijdsvoertuigen. Ook digitale toepassingen zoals BUS-systemen zie je veel terug. Met deze systemen kunnen onder meer verlichting en klimaatsystemen comfortabel via een centraal bedieningspaneel worden aangestuurd.

StartersWereld

Kun jij nog wel wat praktijktips gebruiken? Zoek dan de StartersWereld op. Hier vind je aanbevelingen over onder meer voertuigtypes, reisroutes, voertuigtechniek en de juiste camping. Op het podium zorgen professionals daarnaast voor presentaties over allerlei thema’s.

Bij de beurs in Düsseldorf hoef je niet snel bang te zijn dat de kinderen zich vervelen. Voor kids vanaf 4 jaar zijn er allerlei spellen en kunnen zij in het Adventure Camp van de Stadtsportbund Düsseldorf op het buitenterrein lekker ravotten.

TourNatur

Wandelliefhebbers kunnen beter even wachten met hun bezoek aan de Caravan Salon. Hal 6 is namelijk in het tweede weekend van 2 tot en met 4 september gereserveerd voor de TourNatur. De wandelbeurs telt dit jaar 275 exposanten.

De Caravan Salon is van zaterdag 27 augustus tot en met zondag 4 september dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Tickets zijn online te bestellen of aan de kassa. Voor een dagkaart betaal je € 14. Een ticket voor kinderen (6-12 jaar) kost € 6. Tickets aan de kassa zijn een euro duurder.

Tijdelijke camping

Ook kun je op het beurskampeerterrein P1 net als voorgaande jaren overnachten in je eigen reismobiel. Je kunt je staplaats vooraf online al reserveren.

Denk je niet genoeg te hebben aan één dag? De organisatie houdt hier gelukkig rekening mee. Tickets zijn namelijk twee dagen geldig op naam van de koper. Let op, dit geldt alleen voor online aangeschafte tickets.

Bezoekersrecords

Vorig jaar trok de grootste caravan- en camperbeurs ter wereld een recordaantal van 202.000 bezoekers  en telde het het eigen kampeerterrein 70.000 overnachtingen. De organisatie hoopt tijdens de 55e editie aan te haken bij de bezoekersaantallen van vorig jaar.

Wil je goed voorbereid de beurs bezoeken? Lees dan voor je bezoek de 40 pagina’s tellende nieuwsspecial in ACSI FreeLife Magazine 6-2016.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Caravan Salon 2016 nóg groter

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht