Dit keer leggen we je uit hoe je een lekker pastagerecht maakt met paprika en chorizo. Een gerecht voor drie personen dat binnen twintig minuten klaar kan zijn.
Ingrediënten voor 3 personen
250 g farfalle
75 g chorizo (in blokjes)
2 rode paprika’s (in stukjes gesneden)
100 g cherrytomaten (in vieren gesneden)
1 kleine ui (fijn gehakt)
1 teentje knoflook (fijn gehakt)
1/2 theelepel zout
een snufje suiker
450 ml kip- of groentebouillon
zout, peper
Bereiding
1. De farfalle met de chorizo, paprika, tomaten, ui, knoflook, zout en suiker in een grote pan doen. Bouillon erbij gieten en alles goed mengen. Roerend aan de kook brengen.
2. Dit eenpansgerecht op middelhoog vuur en met de deksel op de pan 12 minuten laten koken. Regelmatig roeren. Door het zetmeel van de pasta krijg je een romige saus.
3. Zodra de pasta vrijwel al het vocht heeft opgenomen, het gerecht met zout en peper op smaak brengen en meteen serveren.
Tips
Wie graag pittig eet, voegt nog wat chili toe, wat heel goed past bij de chorizo en de pasta.
Eenvoudig, maar kruidig en pikant: door de Spaanse chorizo, de verse paprika en de knoflook krijg je een kruidige pasta die aan een vakantie aan de Middellandse Zee doet denken (mocht je daar niet zijn). Afhankelijk van het soort paprika (een zoete paprika of een hete Spaanse peper) kan dit gerecht mild tot heel pittig zijn.
Let op dat je niet te veel of te weinig bouillon gebruikt om een geslaagde pasta te krijgen.
Bron: MPS