Dit keer verklappen we jou het geheim achter een verse pasta funghi.
Ingrediënten voor 3 personen
250 g penne rigate
200 g witte champignons (in stukjes of plakjes gesneden)
200 g bruine champignons (in stukjes of plakjes gesneden)
1 ui (fijn gesnipperd)
1 teentje knoflook (fijn gehakt)
1 theelepel zout
een snufje suiker
400 ml groentebouillon
75 ml witte wijn
50 ml slagroom
zout, peper
2 à 4 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels peterselie
Bereiding
1. Doe de penne, champignons, ui, knoflook, zout, suiker, groentebouillon en witte wijn in een grote pan en breng dit al roerend aan de kook.
2. Laat dit eenpansgerecht op middelhoog vuur en met de deksel er op 10 à 12 minuten koken. Regelmatig roeren.
3. Wanneer de pasta bijna gaar is, voeg je de slagroom toe, voorzichtig roeren en nog een minuut laten koken. Breng het gerecht met peper en zout op smaak en serveer het bestrooid met de Parmezaanse kaas en de peterselie. Zet ook de overgebleven witte wijn op tafel.
Tips
Voor een iets kruidiger variant van dit gerecht kook je wat blaadjes tijm mee. Dit past mooi bij de paddenstoelen.
Vers geraspte Parmezaanse kaas maakt dit gerecht helemaal af. In geval van nood kun je voorverpakte geraspte Parmezaanse kaas uit een zakje gebruiken.
Het scheutje witte wijn in deze romige pasta met champignons vormt de kers op de taart. Wil je het gerecht wat kruidiger, experimenteer dan eens met tijm en vers gemalen peper. De Parmezaanse kaas kun je het beste vers kopen in de winkel of op de markt. Eet smakelijk!
Bron: MPS