ACSI FreeLife

Menu

‘Camping by night’ op Vakantiebeurs

Krekels tjirpen, barbecues branden, kinderen met marshmallows bij het kampvuur, een gitaar op de achtergrond en een glas lokale wijn. Tijdens de Vakantiebeurs 2014, die van 15 tot en met 19 januari plaatsvindt, wordt een volledige zwoele zomeravond nagebootst in hal 12 van de Jaarbeurs in Utrecht. Onder de noemer ‘Camping by night’ wordt het kamperen onder de aandacht gebracht. Een idee van de Nederlandse Vereniging voor de Kampeer- en Caravan Industrie (KCI).

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
campingbynight

Het kampeer- en camping segment ‘Camping by night’ is een uitgebreide presentatie, deels ter vervanging van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, die in oktober 2012 geen doorgang vindt echter in oktober 2014 weer een vervolg krijgt. Bij ‘Camping by night’ is het uitgangspunt een uitgelichte route langs vijf kampeervelden met een thema, een campingshop en een tiental campingpaden. Hierdoor en door de verlichting vanaf de kampeervelden ontstaat de sfeer van een zwoele zomeravond.

Iedere bezoeker die de hal binnenloopt, krijgt een zaklamp om over het pad langs de vijf kampeervelden en de kampeershop te lopen. De kampeerbeleving komt hiermee tot leven. Langs het pad vind je kampeervelden met vouwwagens, tenten, campers, caravans en een kampeerveld met als thema glamping. Daarnaast is er een campingshop en een terras.

Vakantietypen

De Vakantiebeurs an sich ondergaat ook een verandering. De beurs is ingedeeld in pleinen met zes vakantietypen: beleef (avontuur en verre bestemmingen), actief (fiets en wandel), zien (stedentrips en cultuur), samen (familie en kinderen), vaar (cruises en zeilen) en buiten (kampeer en camping). Op de pleinen zijn gratis presentaties en lezingen bij te wonen, maar ook is het mogelijk aan een workshop deel te nemen. Daarnaast is de entreeprijs met € 3,- verlaagd. Een kaartje kost in de voorverkoop nu € 12.

Ook worden door diverse exposanten speciale beursaanbiedingen gegeven. Deze aanbiedingen zijn exclusief voor bezoekers en niet online beschikbaar en alleen te verzilveren tijdens de Vakantiebeurs. Het kan uiteenlopen van een korting voor het boeken van een reis of op de aankoop van een passend vakantie attribuut. De aanbiedingen zijn gebundeld in een boekje dat samen met het online kaartje in de voorverkoop kan worden uitgeprint en dat ook tijdens de beurs in druk beschikbaar is.

Extra verrassingen

Voor een logische doorloop en extra verrassingen onderweg is de hallenindeling van de Vakantiebeurs aangepast. In plaats van hal 1 is hal 12 aan de beurs toegevoegd, ook hal 4 en hal 2 worden in hun totaliteit opengesteld. Per 1 oktober wordt de nieuwe website van de Vakantiebeurs gelanceerd. Hier zijn de zes vakantietypen terug te vinden en met de online catalogus kan de vakantievraag van de bezoeker met enkele muisklikken worden afgestemd op het aanbod van de exposant. Kijk voor meer informatie op Vakantiebeurs.nl.

Praat mee

Praat mee: ‘Camping by night’ op Vakantiebeurs

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht