ACSI FreeLife

Menu

Camper huren: Waar moet je op letten?

Zachtjes knettert het kampvuur op het strand. Vlak ernaast, met de oceaan op de achtergrond, staat de huurcamper. Een kampeertrip ver van huis vraagt wat voorbereiding. Met deze tips weet je waar je rekening mee moet houden bij het boeken van een camperreis overzees.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
camper huren

Als je in de zomer op een ander continent een camperreis wil maken dan kun je, gelet op het weer, eigenlijk alleen naar Noord-Amerika. De Verenigde Staten en Canada hebben prachtige routes te bieden op een enorm groot continent. Beide landen hebben bovendien een uitstekende infrastructuur voor reizen per camper en tal van verhuurders op een groot aantal plaatsen.

Vrije kilometers

Tip: let er bij het boeken van een camper op dat deze in de VS en Canada pas verhuurd mag worden als je al een nacht in het land bent verbleven. Zo willen verhuurders voorkomen dat je door een jetlag achter het stuur in slaap valt. Verder is het ook goed om te weten dat huurcampers in Noord-Amerika doorgaans geen vrije kilometers hebben. Je kunt het beste een complementair mijl-/kilometerpakket boeken. Daarvoor moet je dus van tevoren de lengte van de voorgenomen reis inschatten.

Zuidelijk halfrond in de winter

Aantrekkelijke aanbiedingen vind je onder meer bij CanaDream, Cruise America, Cruise Canada en El Monte RV. Ook Fraserway biedt all-inclusive-paketten aan. Als je niet gebonden bent aan schoolvakanties, is het zuidelijk halfrond een mooie optie. Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Namibië zijn fascinerende landen door hun bijzondere culturen, andere planten- en dierenwereld en enorm veel ruimte.

Als je er in onze winter naartoe gaat, is het daar zomer. Vind je het risico op slecht weer geen probleem? Dan kun je de nodige kosten besparen door in de herfst of in het voorjaar te gaan. In deze seizoenen kost zo’n reis vaak beduidend minder dan in het (plaatselijke) hoogseizoen.

Camper huren: Nóg meer tips

Wil je graag weten waar je nog meer rekening mee moet houden bij het boeken van een camper overzees? In de huurspecial in ACSI FreeLife 7-2017 vind je nog veel meer tips. Zo lees je onder meer hoe je in de VS of Canada heel goedkoop een gloednieuwe huurcamper boekt en hoe belangrijk het is om de kleine lettertjes te checken.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Camper huren: Waar moet je op letten?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation