ACSI FreeLife

Menu

Bereikbaarheid wifi op de camping

Met de smartphone of de laptop voor de caravan even surfen naar informatie over dat ene kasteel in de buurt. Een foto versturen naar het thuisfront. Of de snelste route naar de volgende bestemming opzoeken; draadloos internet op de camping is steeds vanzelfsprekender. Toch is bereikbaarheid nog niet altijd een vaststaand gegeven.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
18
18
ReactiesPraat mee

Op veel campings vind je vaak al een wifi-punt, dit is meestal op de receptie. Om een groter gebied van dekking te voorzien zijn meer punten of een grotere antenne nodig. Er zijn dus een aantal flinke investeringen nodig om gebruik te kunnen maken van wifi, vooral in dunner bevolkte gebieden.

Subsidie van gemeenten en provincies

Om het probleem van bereikbaarheid te ondervangen komen campingeigenaren en gemeenten daarom steeds meer zelf met goede oplossingen. Zo is de provincie Fryslân al druk bezig met het investeren in een breder wifi-netwerk.

Er is een subsidieregeling voor toeristische locaties om draadloos internet beschikbaar te stellen. Op deze manier wil de provincie de toeristen van nog meer gemak voorzien. Zo genieten kampeerders van een ontspannen vakantie zonder volledig afgesloten te zijn van de buitenwereld.

Camping Het Winkel plaatst zelf een antennemast

Camping Het Winkel in Winterswijk neemt het heft in eigen handen en plaatst zelf een 30 meter hoge antennemast. Hierdoor krijgen alle bezoekers van de camping tegen een geringe betaling toegang tot het netwerk.

De gemeente Winterswijk heeft de aanvraag van de camping voor plaatsing van een extra mast goedgekeurd. Het is een tijdelijke oplossing: de extra antennemast gaat weer weg als er wel een (betaalbaar) alternatief is. De Winterswijkse campingondernemer: “Liggend in een prachtige omgeving, maar niet bereikbaar voor de rest van de wereld, dat kan niet meer.”

Meer ACSI-campings

Wanneer je op Eurocampings.eu zoekt naar campings met wifi-bereik op het grootste gedeelte van de camping dan kan je heel makkelijk via de zoekmachine selecteren op ‘wifi 80%’. Dat betekent dat er op minimaal 80% van de camping bereik is.

De mogelijkheid op zoeken naar gratis wifi via de zoekmachine is er nog niet, dus vraag dat altijd na bij de camping als dit een belangrijk voorzieningspunt voor je is.

Wat vind jij? Wel of niet bereikbaar zijn op je kampeervakantie met behulp van wifi? Laat een reactie achter!

Praat mee

 1. MJ
  Marc Janssens

  Is schandalig gratis wifi en nu moet je per toestel betalen

  Reageer
  0
  0
 2. A
  A.D.Stuivenberg

  Afgelopen maand ben ik door Duitsland getrokken met de caravan. Een camping selecteren op wifi-bereik is vrij zinloos gebleken. De aanduiding wifi-punt betreft meestal de kroeg van de camping en de 80 % aanduiding betreft meestal een aantal onrendabele uren.
  Opmerkelijk is dat de campings met goede ontvangst geen of een lage vergoeding vroegen. De anderen vroegen moeiteloos €1,- per uur.
  Aanvullend dient gezegd dat een zekere traagheid van ontvangst voor mij tijdens de vakantie acceptabel is en dat mijn omgeving hetzelfde probleem had.

  Reageer
  0
  0
 3. TK
  Theo Klaassen

  Camping Zavelbos in Opoeten belooft gratis wifi op alle plaatsen van de camping. Dit verhaal klopt niet, want op 100 meter van de receptie is de ontvangst al heel slecht en vaak al niet meer mogelijk. Je moet dan echt in het receptiegebouw zijn voor een goede wifi verbinding.

  Reageer
  0
  0
 4. g

  Ik vind het wel belangrijk om wifi op vakantie te hebben. Voor raadpleging van campings en informatie over de omgeving en informatie naar de kinderen. We versturen geen kaartjes meer. Een maal per dag, meestal ’s avonds, checken we de mail.

  Reageer
  0
  0
 5. TM
  Th. van Maasakker

  gratis of tegen geringe betaling, maar dan moet de ontvangst wel goed zijn en redelijke snelheid. Deel toeristenbelasting zou er aan besteed kunnen worden

  Reageer
  0
  0
 6. RH
  Ria en Hans

  Wij zijn net terug van 3 maanden door Spanje en Portugal, op de meeste campings heb je tegen een vergoeding internet, op de meeste camper plaatsen die wij hebben bezocht was er ook wifi hetzij vrij of met een code en ook die was meestal vrij.
  Af en toe hadden we geen wifi maar dan kon je altijd wel terecht bij een barretje of restaurant. Maar een paar dagen zonder is geen `straf`.

  Reageer
  0
  0
 7. PL
  Peter Langeveld

  Wij willen volgend jaar ongeveer 2 maanden door Portugal en Spanje reizen. Wat is dan een goede oplossing om internetverbinding te kunnen blijven behouden op de laptop en/of telefoon?

  Reageer
  0
  0
 8. Vj
  Vanbeselaere j

  Ik deel de mening van Piet Pot,was onlangs in italie,zowel noord,midden op internet met een prepaid kaartje voor de prijs van 15 euro(per maand,instapkosten inbegrepen) bijkomende maand 5euro op 3 G netwerk te verkrijgen in de kiosk,phone stores enz.Overal dekking van het signaal.Echter een voorwaarde is een slot te hebben voor het plaatsen van een simkaart in je tablet.

  Reageer
  0
  0
 9. PP

  Wij hebben de oplossing voor internet tijdens vakantie al lang gevonden. ter plaatse koop ik een prepaid internet simkaartje. dat kaartje gaat in een iphone die ik instel als wifi-hotspot. ik kan daarmee met mijn telefoon, die van mijn vrouw, en allebei onze tablets gelijkertijd internetten. en dat alles tegen een redelijke prijs. In Kroatie bijvoorbeeld betaalde ik voor 22 dagen een bedrag van 220 kuna, ongeveer 29 euro. en dan heb je dus overal in het land internet, dus ook onderweg met je uitstapjes. mijn ervaringen met wifi op de camping (rond de middellandse zee) zijn ronduit slecht tot nu toe.

  Reageer
  0
  0
 10. HH
  Hans Hilbrands

  Zijn net terug van reis met ACSI ( Pyreneeën – Auvergne ) van 6 camping’s op deze reis 3 gratis WiFi en de andere 3 schandalig hoge bedragen betalen tot 8 euro per dag. De gratis WiFi is de meeste gevallen rond de receptie, daar zal je even naar toe moeten maar om even de mail op toehalen en te versturen is dat niet zo erg

  Reageer
  0
  0
 11. EO
  Erwin Oudshoorn

  Op wificampings.nl vind je een compleet overzicht van campings die draadloos internet bieden.

  Reageer
  0
  0
 12. NC
  Nicoline Coomans

  Sinds begin 2014 hebben wij op onze camping De Vliedberg, te Scharendijke in Zeeland, een nieuw Wifi systeem aangelegd. Een combinatie van glasvezel, naar de masten en van daaruit draadloos internet. Alle gasten krijgen 1 gratis code, waarmee men afwisselend met meerdere apparaten gebruik van het netwerk kan maken. Wifi behoort volgens ons bij de basisbehoefte van de kampeerder zoals elektra en water.

  Reageer
  1
  0
 13. F

  Ja, Powerwifi. Gebruik het sinds dit jaar samen met een Powerwifi router. Heb nu een eigen netwerk voor zowel de telefoon als de tab. Werkt prima, als er maar een wifi netwerk aanwezig is binnen een redelijke straal, maximaal 1 km en geen obstakels.

  Reageer
  0
  0
 14. HR
  Heylen Roger

  Klopt het dat er antennetjes bestaan die je op je laptop aansluit om het Wi-Fi signaal op verdere afstand te detecteren ?

  Reageer
  0
  0
 15. J
  J.Margry

  Enorme verschillen in prijs, want meestal moet er betaald worden.
  Deze vakantie in Frankrijk:
  1 camping gratis op één plek
  1 camping €5,-/uur of €25,-/week (overal WiFi bereik maar geen telefoon bereik!)
  1 camping €1,-/dag of €5,-/week (overal bereik).

  Reageer
  0
  0
 16. PK
  P.J. van der Kruys

  Een camping met (goed functionerende) wifi voor een redelijke prijs is natuurlijk niet meer weg te denken. Dat het vaak niet meer gratis kan is niet zo vreemd. Voor een Bertje knap bereik, moet de campingeigenaar forse investeringen doen. Op de camping waar wij altijd komen, heeft de eigenaar een mast van 25 meter laten optrekken en 6 steunmasten met antenne geinstalleerd. Logisch, dat hij dan een vergoeding vraagt. Wil je dat niet, en toch kunnen internetten. Je smartphone kan je vaak instellen als mobiel access point (mifi). Afhankelijk van je abonnement heb je dan een redelijk snelle internetverbinding, maar ook niet gratis. De data moet je toch betalen.

  Reageer
  0
  0
 17. J

  Op veel campings is de prijs veel te hoog,dus zoek ik een Mac Donalds want daar is internet altijd GRATIS.
  Maar gelukkig komen er ook steeds meer campings waar internet gratis is.
  Maar een camping zonder internet of te duur prijst zich zelf uit de markt.
  De jeugd kan niet meer zonder internet.

  Reageer
  0
  0
 18. H
  H.Scholten

  Wifi is een hele fijne bijkomstigheid. Vaak opvallend bij de boerencampings gratis of voor een klein bedrag. Bij toch wel veel regulere campings vaak hoge tarieven.
  Wij gaan er tegenwoordig wel op selecteren op de aanwezigheid van wifi.
  Het thuisfront wordt op deze manier makkelijk op de hoogte gehouden en bij calamiteiten eigenlijk onmisbaar

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Bereikbaarheid wifi op de camping

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation