ACSI FreeLife

Menu

Beleef het WK 2014 op de camping

Je kampeervakantie uitstellen voor het WK 2014? Helemaal niet nodig! Op veel campings besteden ze zelfs speciale aandacht aan het voetbalevenement.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

En wat is er nu leuker dan de wedstrijden kijken met enthousiaste medekampeerders?

WK 2014

Uit een enquête afgenomen bij bezoekers van diverse ACSI websites is gebleken dat het merendeel van de kampeerders geen wedstrijd van het WK 2014 wil missen. 23,8 % daarvan kijkt het liefst alleen of met zijn reisgezelschap, 7,9 % geeft aan het liefst met landgenoten naar de wedstrijd te kijken  en de overige 24,3 % zegt het liefs met een internationaal gezelschap het WK voetbal te beleven. De overige 44 % geeft aan helemaal niet te kijken als ze op de camping zijn.

Voor de echte voetbalfans selecteert ACSI FreeLife vijf bijzondere ‘oranjecampings’. Een plekje reserveren? Drie van de vijf campings zijn te boeken bij Suncamp holidays.

Voetbalfeest

Op de camping Camp du Domaine aan de Franse Côte d’Azur kun je niet om de oranjekoorts heen. Veel Nederlandse kampeerders hebben hun kampeerplaats uitbundig versierd met oranje tierelantijnen. De algemene ruimtes van de camping, zoals de bar en de restaurants, zijn versierd in de kleuren van alle deelnemende landen. Om je helemaal in de wedstrijden te zuigen heeft de camping een groot scherm aangeschaft waarop je buiten de wedstrijden kunt kijken. Ook zijn er binnen verschillende schermen, zodat je geen wedstrijd hoeft te missen en desnoods van scherm naar scherm kunt rennen om op de hoogte te blijven. Op een groot bord vind je het speelschema en alle uitslagen.

In eigen taal

Op de Spaanse Camping Didota aan het strand tussen Valencia en Barcelona hoef je geen wedstrijd te missen. Hier worden namelijk alle WK wedstrijden uitgezonden op twee grote schermen (3,5 bij 3 meter en 1,50 x 1,50 meter) in aparte ruimtes. Om je extra thuis te laten voelen, zenden ze de Nederlandse wedstrijden uit met het vertrouwde Nederlandse commentaar. Dankzij verschillende satellieten op Camping Didota kunnen ze de wedstrijden in het Duits, Engels, Spaans en Nederlands laten zien. Ook tussen de wedstrijden door hoef je niet stil te zitten. Ga met een kano de zee op, neem een duik in het zwembad of maak een adembenemende vlucht met een deltavlieger.

Groots uitgepakt

Camping Norcenni Girasole Club verandert tijdens het wereldkampioenschap in een ware WK camping. Op de Italiaanse terrassencamping in het hart van Toscane kun je de voetbalwedstrijden volgen op acht grote schermen. Zo zijn de verschillende restaurants van de camping, de bar en het zwembadgebied omgetoverd tot voetbalgebied. Bovendien hebben ze hun amfitheater ingericht als voetbalarena waar je de wedstrijden op een nog groter scherm ziet met talloze medekampeerders. Ben je helemaal niet van het voetbal? Boek dan een Italiaanse kookcursus, volg een wijnproeverij of huur een scooter en maak een tocht door het rollende heuvellandschap. La vita è bella!

Bioscoop

Ook in Oostenrijk gaat het WK voetbal niet onopgemerkt voorbij op de camping. Op Camping Natterer See in Tirol hebben ze zelfs een bioscoop ingericht met een scherm van 3 x 2 meter waar alle belangrijke wedstrijden worden uitgezonden. Bij goed weer buiten, bij slecht weer overdekt. Scoort Nederland een keer niet? Dan kun je je afreageren door te gaan raften, canyoningen, paragliding, mountainbiken of een van de talloze andere sporten. De ligging van de camping midden in de natuur zorgt ervoor dat je letterlijk alle kanten op kunt.

Grand finale

Tijdens het WK kun je de wedstrijden op de Ardennen Camping Bertrix in de Belgische Ardennen zien op een groot scherm in de bar. Voor de finale pakken onze zuiderburen pas echt groots uit. Op 13 juli staat er een opblaasbaar voetbalveld en mogen kampeerders zich inschrijven voor ‘hun finale’. Wie weet ben jij straks de topscorer van de camping. ’s Avonds is de wedstrijd te zien in een feesttent met een capaciteit van 1000 mensen. Nu maar tot de voetbalgoden bidden dat we in de finale staan… Een finale tegen de rode duivels zou dan uiteraard het mooiste zijn. Can we kick it? Yes we can!

Praat mee

Praat mee: Beleef het WK 2014 op de camping

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation