ACSI FreeLife

Menu

Handige taal-apps voor op vakantie

Kom je vaak in Frankrijk of Spanje? Dan spreek je ondertussen ongetwijfeld wel een woordje Frans of Spaans. Toch is het handig als je je net iets beter verstaanbaar kunt maken en wat verder komt dan ‘deux croissants et une baguette’ bij de lokale bakker.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Daarom hebben we 5 leuke apps op een rijtje gezet, zodat je je op vakantie gemakkelijk verstaanbaar kunt maken.

 1. Busuu

  Met deze app kun je 20 gratis lessen volgen in een vreemde taal. De app laat native speakers de leerlingen helpen met hun uitspraak, voor een optimaal resultaat. Het leuke van Busuu is dat ze ook een taalcursusapp aanbieden voor als je op reis bent. Deze reisversie is iets minder compleet, maar je leert genoeg zinnen en woorden om je in allerlei situaties te redden. Voordeel van deze reisversie: je hebt geen internetverbinding nodig! Download de app  gratis voor Android of iOS.

 1. Duolingo

  Het meest gebruikt is de app Duolingo. Deze taal-app is leuk voor jong en oud, doordat je spelenderwijs een nieuwe taal leert. Vanuit het Nederlands kun je in eerste instantie alleen Engels leren. Als je Engels goed genoeg beheerst, kun je ook andere talen als Frans, Duits en Spaans leren. Je kunt je scores vergelijken met die van vrienden en ontvangt beloningen als je een niveau hoger komt. Zo wordt het leren van een nieuwe taal ineens een verslavend spelletje. Gratis beschikbaar voor Android en iOS.

 1. Babbel

  Zoek je een taalcursus die goed bij jouw niveau past, dan biedt Babbel uitkomst. Hier kun je namelijk kiezen tussen ‘beginner’ of ‘gevorderd’. Niet alleen lees je de zinnetjes, deze worden ook nog eens uitgesproken. Zo leer je lezen maar weet je ook hoe het wordt uitgesproken. Je kunt de app gratis downloaden voor Android en iOS.

 1. Memrise

  De kracht van Memrise zit hem in de herhaling. Aan de hand van drie zinnetjes of woorden per keer leer je een nieuwe taal. Per goed antwoord kun je punten verdienen, waarmee je kunt wedijveren met je vrienden. Met Memrise kun je niet alleen Europese talen leren, maar ook talen als Arabisch, Japans of Chinees. De app is gratis te downloaden voor Android of iOS.

 1. Mondly

  De simpele zinnetjes, foto’s en korte gesprekken van Mondly leren je in korte tijd een nieuwe taal. Je kunt elke dag een nieuwe les volgen. Sneller een nieuwe taal leren? Kies dan voor een premiumaccount voor € 19,99 per taal en € 24,99 voor het totale talenpakket van 33 talen. De app is gratis verkrijgbaar voor Android en iOS.

Heb je zelf nog leuke apps die je gemakkelijk helpen bij het leren van een nieuwe taal? Laat het ons weten door een reactie achter te laten!

Confidental Infomation