ACSI FreeLife

Menu

Antoinette en Theo trotseren Leiterli in Lenk

testtourTijd om de benen weer even te strekken! Zeker in Zwitserland is dat voor de actieve kampeerder natuurlijk heerlijk. Theo en Antoinette vertrekken vandaag vanaf hun camping naar de kabelbaan die ze naar het bergstation van de Leiterli (op ruim 2.000 meter hoogte) zal brengen. Gids Ruedi wacht het stel daar op voor een geweldige tocht.

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
Header bloemenroute Actievelingen

Het uitzicht vanuit de kabelbaan belooft al veel goeds. De groene Alpenweiden zijn een lust voor het oog. Alleen jammer van de bewolking. Hierdoor is het vooralsnog niet mogelijk om echt ver te kijken. Maar dat mag de pret niet drukken. Na een korte uitleg van Ruedi over de flora en fauna die ze gaan tegenkomen, gaat het drietal op pad. Antoinette met stokken, Theo gewoon op ’twee benen’.  En dan ineens breekt het zonnetje door en wordt het hele berglandschap zichtbaar. Wow!

Superwandeling

Antoinette is helemaal in haar element: ‘Superwandeling, het is volop genieten. Heel mooie natuur’, vertelt ze met een brede glimlach. En ook de gids valt in de smaak. ‘Hij vertelt allerlei leuke verhalen, heel interessant.’ Als ze hun tocht vervolgen over smalle bergpaadjes, spotten ze mooie bloemen, koeien met typische bellen om hun nek, bergmeertjes en nog veel meer natuurschoon. Zwitserland op z’n best!

Wederhelft Theo is al net zo enthousiast. De fervente wandelaar voelt zich helemaal thuis zo hoog in de bergen van het Berner Oberland. Na de tocht zit hij aan een welverdiend glas bier, terwijl Antoinette voor een wijntje gaat. ‘We hebben vanmorgen een heel mooie wandeling gemaakt door een afwisselend landschap met groene weides, ruige bergen en kalkrotsen’, beschrijft Theo het decor van hun tocht. En net zoals de drankjes, smaakt deze wandeling naar meer. Want de plannen zijn al gesmeed: ‘Volgend jaar komen we terug’, besluit het tweetal tevreden.

Meer van de Actievelingen

Wil je nog meer lezen over de activiteiten die Theo en Antoinette in het Berner Oberland hebben gedaan? Bestel dan ACSI FreeLife magazine 3-2022. Tot en met begin mei geniet je nog mee van de ACSI FreeLife TestTour in Zwitserland. Zo vind je alle artikelen in een dossier. De video’s staan ook allemaal in een YouTube-playlist. En ook via onze nieuwsbrief en Facebookpagina blijf je op de hoogte. Abonneren en liken maar, want dan mis je helemaal niets!

Praat mee

Praat mee: Antoinette en Theo trotseren Leiterli in Lenk

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht