ACSI FreeLife

Menu

Alles over kamperen met hond

Kamperen is niet allen voor jezelf maar ook voor je hond de ultieme vorm van vakantie vieren. Tenminste, als je goed voorbereid op weg gaat. In ACSI FreeLife 6-2016 zetten we alle regels en tips voor kamperen met hond voor je op een rijtje. We geven alvast een voorproefje.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
6
6
ReactiesPraat mee

Een campingvakantie is uitermate geschikt voor hondenbezitters omdat je daarbij – in tegenstelling tot veel appartementen of zelfs hotels – je trouwe viervoeter gewoon mee kunt nemen. Je bespaart jezelf de zoektocht naar het ideale dierenpension of bereidwillige buren of familie om het dier te verzorgen in je afwezigheid. Om nog maar te zwijgen over de blijdschap van je huisdier als hij gewoon met zijn baasje mee mag.

Regels in het buitenland

Het is niet altijd eenvoudig om te kamperen met hond. Met name als je naar het buitenland gaat. In veel landen zijn verschillende regels wat betreft douanewetgeving, vaccinatie-eisen en allerlei bijkomende zaken over aanlijnen of muilkorfplicht. Dat vereist een goede voorbereiding van de reis. Welke inentingen of wormkuren moet je hond hebben? Moet je de hond bij de douane aanmelden en een muilkorf bij de hand hebben? En welke rassen zijn in je land van bestemming helemaal verboden? Vragen die vooraf een duidelijk antwoord nodig hebben.

Ongeacht welke hond en welk land, overal geldt: zonder Europees dierenpaspoort geen toegang. Dat document wordt uitgegeven door de dierenarts, en bevat naast een uitgebreid vaccinatiebewijs ook een verklaring dat het dier is ingeënt tegen hondsdolheid. Daarnaast moet het dier geïdentificeerd kunnen worden aan de hand van een ingebrachte microchip of een tatoeage. Bij oudere dieren die zijn geregistreerd vóór juli 2011 is een tatoeage ook toegestaan. Uiteraard moet de tatoeage goed leesbaar zijn.

Zo aangenaam mogelijk

Als aan alle voorwaarden is voldaan, is het belangrijk om de reis voor het dier zo aangenaam mogelijk te maken. Belangrijk is daarbij hoe je de hond tijdens de rit kan vervoeren. In het artikel in ACSI FreeLife 6-2016 gaan we uitgebreid in op de mogelijkheden en de verschillende wetgeving in Europa. Verder 5 handige accessoires voor je trouwe viervoeter, alle regels per Europees land, 11 hondvriendelijke campings en een checklist voor wat er mee op reis moet. Kortom: alles wat je moet weten als je je hond mee wilt nemen op kampeervakantie.

Neem jij je hond altijd mee op kampeervakantie? Heb je nog goede tips voor het vervoer van je hond of faciliteiten die onmisbaar zijn op een camping? We zijn benieuwd, laat het ons weten in een reactie onder dit bericht!

Laat je je hond achter bij oppas of pension? Dan helpt deze checklist je daarbij.

bestel magazine

Praat mee

 1. G

  De Hond mag van mijn op vakantie als de baas maar thuis blijf .wat die kijk nergens naar en houd met niemand rekening mee. En daarom allen bij thuis blijven, de goede buiten beschouwen gelaten ,
  Mvg,GM

  Reageer
  0
  0
 2. GZ
  Gert Zeeman

  Wij nemen al jaren met de caravan onze poes mee op vakantie, overal in Europa !!
  Even aan de staanplaats wennen en dan los .
  Geen enkel probleem, poes komt gewoon terug naar de caravan plaats.
  Hebben nu in de loop van een hoop jaren verschillende poezen meegehad en hebben allemaal losgelopen , ligt dus niet speciaal aan een poes.
  Toch ook wel eens leuk om te vermelden, dat niet alleen honden meekunnen !!!!

  Groet Gert zeeman

  Reageer
  0
  0
 3. OW
  O. van der Woude

  Ook hebben wij onze hond dit jaar meegenomen nop onze camping reis door Spanje en Portugal, in een hondenrugzak ging hij mee in het openbaar vervoer nar de stranden en in Musea. Er is geen enkele negatieve reactie geweest.
  Ik vind dat de honden bezitters er op moeten worden aangesproken net als feestvierende nachtbrakers, voetbalende kinderen. Voor deze mensen zijn ook geen aparte campings te vinden.
  Ook zou voor vele mensen feestvrije en voetbalverboden campings zeer aangenaam zijn.

  Reageer
  0
  0
 4. WP

  Kan wel raden dat deze meneer zelf geen hond heeft. Ons hondje gaat al 14 jaar mee op vakantie in de caravan. Wij lopen ook met plastic zakjes en gooien deze in de afval container. Er zijn altijd mensen die dit niet doen, spreek ze erop aan dan. Dat is beter dan niets zeggen. Wij hebben veel plezier dat ons hondje mee kan, en alsjeblieft geen camping waar alleen honden mogen. Dat geeft pas problemen. Je hebt meer last van schreeuwende kinderen en dronken jeugd dan van de hondjes op de camping. En ja Spanje daar zijn ze ook niet erg welkom. Niet mijn vakantieland. Zou u eens een ander land moeten proberen. Met vriendelijke groet en een pootje van ons Ollie.

  Reageer
  1
  0
 5. M

  Onze hond gaat altijd mee op vakantie. Hij heeft dit jaar al weer 10 weken Frankrijk achter zijn hondenkiezen. Maar hij hij heeft ook pootsporen staan in Italië, Oostenrijk, Duitsland, Spanje of de bergen van Andorra. We nemen altijd zijn eigen voer mee. En een muilkorf voor als het nodig is in het openbaar vervoer. Niet alle chauffeurs vragen erom maar die hoor je wel bij je te hebben. Hij blaft nooit en staat uiteraard altijd vast aan een lijn op de camping en wel zo dat hij niet bij andere kampeerders kan komen. Dat vinden medekampeerders altijd erg prettig en wij begrijpen dat heel goed. Hij kreeg vorige week op een camping nog een compliment van een engelse die hem een zeer wel opgevoede hond noemde. Als hondeneigenaar kun je zelf dus een heleboel doen om er zorg voor te dragen dat honden welkom blijven op campings. Want ook wij vinden het heel vervelend als er mensen hun hond los laten lopen en honden naar iedereen blaffen en grommen.

  Reageer
  0
  0
 6. ek
  ed kooijmans

  de eigenaren van honden realiseren zich niet dat veel mensen zich storen aan hun gedrag. ze lopen met plastic zakjes maar doen er niets mee of gooien ze vol weg.
  De honden lopen vaak los onder het mom van de mijne bijt nooit,

  Ik heb zoveel vervelende ervaringen meegemaakt op spaanse en nederlandse campings dat ik een voorstander ben van hondverbod., je kan ook naar campings gaan waar alleen mensen met honden toegelaten worden.
  Veel meer hondvrije campings zou voor velen zeer aangenaaam zijn.

  Reageer
  0
  7

Praat mee: Alles over kamperen met hond

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation