ACSI FreeLife

Menu

Al het nieuws op Caravan Salon 2015

De hele caravaningwereld komt van 29 augustus tot en met 6 september in Düsseldorf bij elkaar op de Caravan Salon. En jij kan daar bij zijn.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Caravan14 JV8502

Caravan Salon biedt een uniek overzicht van de status van de mobiele vrijetijdsmarkt. “Bezoekers kunnen zich verheugen op een compleet overzicht van de markt, talrijke wereldpremières en vele innovaties,” aldus Stefan Koschke, van Caravan Salon.

In elf hallen en op het buitenterrein van het beursterrein in Düsseldorf zullen op circa 195.000 vierkante meter 590 internationale exposanten met 130 caravan- en campermerken presenteren. Op de foto zie je een impressie van de beurs van vorig jaar.

Zo werkt het

Wie meer informatie wil over het rijden met een camper of caravancombinatie of over de technische aspecten, is bij Caravan Salon aan het juiste adres. Professionals uit de branche bieden een neutraal en producent-onafhankelijk aanlooppunt voor vragen rond het thema caravaning. In de verschillende themawerelden krijgen beginnende caravaningfans maar ook routiniers interessante wetenswaardigheden rondom de mobiele vrije tijd.

Zo wordt onder meer de juiste hantering van de boordtechniek gedemonstreerd, geven experts praktijktips en advies over verschillende typen voertuigen, reisroutes of de keuze van campings en kan men bij hen terecht met concrete vragen of voor individueel advies. De speciale tentoonstelling wordt gecompleteerd door verschillende lezingen op het info-podium over uiteenlopende thema’s.

Sterke merken

Caravan Salon toont noviteiten en premières. Hier presenteert de top van de branche hun innovaties en een grote verscheidenheid aan merken. Het spectrum van voertuigen loopt in Düsseldorf van vouwcaravans en gezinsvoertuigen tot luxueuze campers. Je vindt er al vanaf 5.000 euro kleine, eenvoudig uitgeruste caravans terwijl er voor custom made luxueuze campers geen bovengrens lijkt te zijn.

Je ziet de beproefde klassiekers maar ook de nieuwe modellen voor het seizoen 2016. Bijzonder populair zijn de deels geïntegreerde campers en bestelauto’s, dus compacte voertuigen die lichter zijn dan 3,5 ton. Lichte bouwmaterialen, milieutechniek, veiligheidssystemen, gereduceerd energieverbruik en toekomstgerichte ontwikkelingen staan in de focus van de producenten.

Voor het hele gezin

Er is ook ook een veelzijdig amusements- en informatief programma. In het Traumtouren-Kino ontvoeren Konstantin Abert, Jeanette Emerich en Uwe Hamm de bezoekers dagelijks naar unieke reisbestemmingen en wekken zo de reislust naar verre oorden op. Jongeren kunnen zich in het Adventure Camp uitleven en kinderen vanaf 4 jaar worden op de stand beziggehouden met een afwisselend spel-, knutsel- en amusementsprogramma.

In het ‘e-Bike-parcours’ kunnen bezoekers de rijeigenschappen van elektrische fietsen en elektrische scooters testen. De populaire Oldtimer-tentoonstelling van de Caravaning Oldie Club neemt de bezoekers mee op een reis naar het verleden. Of doe mee aan de bijzondere ontdekkingsreis. Leg een parcours af en win prachtige prijzen. Onder het motto ‘Meer beleven’ kunnen beursbezoekers onder meer caravaningreizen en vele aantrekkelijke producten winnen.

Feitjes en cijfers

De Caravan Salon is van zaterdag 29 augustus tot en met zondag 6 september dagelijks van 10.00 tot 18.00 geopend. Een dagkaart kost voor volwassenen 14 euro; scholieren, studenten en leden van de Caravan Salon Club betalen 10 euro. Een ticket voor kinderen (6 tot 12 jaar) kost zes euro. Alle tickets die online worden aangeschaft, bieden geregistreerde bezoekers twee dagen toegang tot de beurs.

De entreekaarten die in de voorverkoop zijn aangeschaft geven tevens recht op gratis openbaar vervoer naar en van het beursterrein met alle VRR-verkeersmiddelen op de dag van het beursbezoek (DB 2e klas, treinen zonder toeslag). Tickets zijn vanaf juli online tickets te koop.

Actuele informatie vind je op Caravan-Salon.de. Op de grote parkeerplaats ten noorden van het beursterrein zijn er meer dan 3.500 staplaatsen beschikbaar, waarvan een deel verzorgd, voor diegenen die met hun vakantievoertuig naar de beurs komen.

Praat mee

Praat mee: Al het nieuws op Caravan Salon 2015

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht