ACSI FreeLife

Menu

Advertorial: nomadiQ, de slimme draagbare gasbarbecue

Of je nu een rondreis maakt in een camper of caravan of een weekendje op de camping bent. Barbecueën is voor veel kampeerders de kers op de taart van een mooie dag! ACSI FreeLife stelt je voor aan de draagbare gasbarbecue van nomadiQ waarmee je zowel prima kunt barbecueën als koken.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Nomadiq gasbarbecue

Het begint al bij de bijzondere verpakking van de nomadiQ. De draagbare gasbarbecue die maar 5,6 kilogram weegt, zit verpakt in een zwarte geschenkdoos. Wanneer je hem opent, ligt de barbecue er netjes beschermd in. Net als de speciale gasslang, draagriem, lekbakjes en de handleiding.

Beschermhoes

Alles ziet er goed doordacht uit. Naast de barbecue kan je er een antislip mat en de beschermhoes (reistas) bij krijgen. Deze laatste is met name zeer handig wanneer je hem zonder doos in de caravan of camper wil opbergen. Zo neemt hij nauwelijks ruimte in.

Innovatief ontwerp

Qua design hebben de Nederlandse ontwerpers slim werk verricht. Na het uitdraaien van de voet en het ontgrendelen met de knoppen aan de zijkant, kan je de barbecue openklappen. Hierdoor ontstaat een dubbel zo groot grilloppervlak. Beide zijdes hebben een eigen brander en de temperatuur kan je afzonderlijk bedienen. Je kunt er gemakkelijk met 8 personen tegelijk van eten. Ideaal dus voor een gezin of vriendengroep.

Nomadiq gasbarbecue

Tafelbarbecue

Er is bij dit ontwerp ook veel nagedacht over veiligheid. De voet is goed uitgedacht en biedt naast een extra veiligheidsslot, ook veel stabiliteit. Zo is de nomadiQ ideaal om als tafelbarbecue te gebruiken op je campingtafel. In de voet kun je de twee lekbakjes leggen. Het overtollig vet druipt dan vanuit twee kleine openingen in de bakjes.

nomadiQ in je caravan of camper

De gasaansluitingen zitten aan de achterkant. Het zijn er twee. Deze sluit je met de meegeleverde Y-vormige gasslang en bijbehorende drukregelaar aan op een standaard gaspatroon. In Nederland worden vooral de patronen van Cadac, Weber en Coleman verkocht. Het is ook mogelijk om de nomadiQ aan te sluiten op een grote gasfles in je caravan of camper. Hiervoor is wel een extra gasslang (accessoire) nodig.

nomadiq gasbarbecue caravan camper

Plug & play buitenkeukentje

De barbecue-ervaring op de nomadiQ is verrassend goed. Het is gewoon erg prettig grillen. In een handomdraai klap je de barbecue open, sluit je de gasslang aan en klik je op de rode knop (zijkant voet) om het apparaat aan te zetten. Als je hier langer dan één minuut over doet, doe je iets niet goed. Oftewel ‘plug and play’.

Gasbarbecue én 2-pits kooktoestel

Doordat je twee verschillende grill – en/of kookoppervlaktes hebt, kan de temperatuur apart geregeld worden tussen de 150 en 350 graden. Met andere woorden, vlees bereiden aan de linkerzijde en een pan met soep koken aan de rechterzijde. Of je kiest ervoor om aan een zijde vis te bereiden op 200 graden en aan de rechterzijde groentes te grillen.

Nomadiq gasbarbecue tafelbarbecue

De combinatie van een gasbarbecue en een 2-pits kooktoestel, maakt de nomadiQ écht multifunctioneel. We weten dat veel kampeerders het vervelend vinden om met warm weer eten te bereiden in de caravan of camper. Met de nomadiQ heb je eigenlijk een compact ‘buitenkeukentje’ op tafel.

Eenvoudig schoonmaken

Schoonmaken is nooit leuk, maar ook hier hebben ze bij nomadiQ over nagedacht. De grillroosters zijn uitneembaar en kunnen in theorie gewoon in de vaatwasser, net als de vetbakjes. Geen probleem! Nu heb je als je gaat kamperen niet altijd een vaatwasser bij je, maar een sopje met een afwasborstel werkt ook prima. De gasbarbecue zelf maak je schoon met een sopje. Natte doek of keukenpapier er doorheen en klaar.

Conclusie: meer dan een gasbarbecue!

De nomadiQ is compact, eenvoudig mee te nemen, gemakkelijk in gebruik, relatief simpel schoon te maken en heeft een enorm grill oppervlak. Maar het is meer dan een draagbare gasbarbecue. Het is tevens een stijlvol en slim buitenkeukentje. Om onderweg niet alleen op te grillen, maar ook om op te koken.

Nomadiq gasbarbecue

Tekst & foto’s: nomadiQ

Praat mee

Praat mee: Advertorial: nomadiQ, de slimme draagbare gasbarbecue

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht