ACSI FreeLife

Menu

ACSI Kampeernieuws Aflevering 5

Voor de vijfde aflevering van ACSI Kampeernieuws hebben we verschillende kampeerders en een campinghouder gesproken over hun kersverse kampeerervaringen over de grens. In Frankrijk bijvoorbeeld beleeft de familie Smit een veilig gevoel op Camping Le Paradis in de Dordogne. Zij bevestigen het verhaal wat campingeigenaar en vice-voorzitter van de Franse Campingfederatie, Gé Kusters ons vertelt. Juist nu is hét moment om Europa te zien!

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
ACSI Kampeernieuws

Nederlandse media zijn volgens de CEO van kampeerspecialist ACSI, Ramon van Reine, te negatief over het reizen in Europa. Hij bezocht enkele campings in Italië en merkte dat het angstbeeld van de hele dag een mondkapje dragen niet klopt. Toch is dat het verhaal wat veel Nederlandse media vertellen. Dat frustreert hem. Natuurlijk vanuit zijn rol als directeur van ACSI, maar vooral ook voor al die campings door heel Europa die allemaal hun best hebben gedaan er ondanks corona toch iets moois van te maken deze zomer. Volgens hem is het juist nu hét moment om te genieten van een vakantie in Europa. 

Verkoop campers en caravans in de lift 

De verkoop van nieuwe campers én caravans zit weer in de lift. In juni werden 84 procent meer nieuwe campers geregistreerd dan in diezelfde maand een jaar geleden. De  verkoop van nieuwe caravans noteerde in juni 2020 een plus van 25 procent. Ook de verkoop van gebruikte caravans en campers laat een stijging van 40 % zien.  Dat blijkt uit verkoopcijfers van de branchevereniging Kampeer & Caravan Industrie (KCI) over de maand juni 2020.
Verder hebben we updates van Slovenië, Slowakije, Spanje en Portugal.

Bekijk de aflevering

Praat mee

Praat mee: ACSI Kampeernieuws Aflevering 5

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht