ACSI FreeLife

Menu

De Aareschlucht: Berner Oberland op z’n mooist!

testtourTheo en Antoinette laten zich vandaag opnieuw van hun sportiefste kant zien. Want die ene wandeling over de Leiterli van een aantal dagen terug, die smaakte naar meer. Deze keer staat een oude bekende op het programma: de Aareschlucht. En dat deze imposante kloof nooit verveelt, zien we in de nieuwste video.

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
Actievelingen Aareschlucht

Als het stel aankomt bij de ingang van de kloof, is dat een goed moment om te zoeken naar een laadpaal. Want hun Volvo moet zo nu en dan even stroom bijtanken. Als de Zweed is aangekoppeld, vertrekken ze voor een wandeling. Maar niet voordat ze gids Claudia hebben ontmoet. Die verwelkomt het testteam met de nodige informatie over de 150.000 jaar oude kloof. Ze luisteren geboeid. Daarna is het tijd om te vertrekken!

Weerzien na 25 jaar

Dat de Aareschlucht indruk maakt op Theo en Antoinette, is goed te begrijpen. De kloof is namelijk 200 meter diep en 1.400 meter lang. Het geweld waarmee het water zich een weg heeft gebaand door de rotsen, heeft geleid tot de kloof. Nog steeds ramt het water zich een weg door de Aareschlucht en dat is goed te horen.

‘We zijn er ooit geweest met onze kinderen, wel 25 jaar geleden’, vertelt Antoinette. Maar het blijft een indrukwekkend fenomeen om te zien. Daarom maken ze de nodige foto’s voor het thuisfront. En Zwitserlandkenners als ze zijn, tippen ze ook nog even een andere gletsjerkloof die de moeite waard is. Antoinette: ‘in Lauterbrunnen zit onder andere de Trümmelbachfälle, ook heel mooi en indrukwekkend om te zien.’ Dat krijg je na tientallen vakanties in het Alpenland.

Meer van de Actievelingen

Meer weten over deze wandeling door de bijzondere kloof? Bestel dan ACSI FreeLife magazine 3-2022. Tot en met begin mei geniet je nog mee van de ACSI FreeLife TestTour in Zwitserland. Zo vind je alle artikelen in een dossier. De video’s staan ook allemaal in een YouTube-playlist. En ook via onze nieuwsbrief en Facebookpagina blijf je op de hoogte. Abonneren en liken maar, want dan mis je helemaal niets!

Praat mee

Praat mee: De Aareschlucht: Berner Oberland op z'n mooist!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht