ACSI FreeLife

Menu

Aapjes en adelaars op de Affenberg

TestTour KarinthiëNa een ontspannen reis richting Oostenrijk is het gezin geïnstalleerd op Seecamping Berghof. Vandaag blijven ze echter niet bij de caravan, maar staat er een leuke activiteit op het programma! Het gezin gaat naar de Affenberg, een park waar zo’n 170 Japanse makaken in het wild leven. Maar daar blijf het niet bij, want de middag wordt afgesloten met een unieke roofvogelshow bij het kasteel Burg Landskron.

Auteur
Jeroen Timmermans
Datum
ReactiesReageer
Affenberg

Onder leiding van privégids Lena Pflüger gaan Karen, Mark, Sofie, Figo en Loïs wandelen tussen de apen. Lena legt uit dat je de dieren niet mag aanraken omdat ze wild en ongetraind zijn. Een gevaar vormen ze echter totaal niet. De aapjes klimmen vrolijk rond, knabbelen aan appels en laten zich op de foto zetten. Dat deze tour bijzonder is, hebben de gezinskampeerders wel door: ”Je komt niet in alle parken zo dichtbij een aap tegen”, aldus Figo. Zuslief Loïs gaat nog een stapje verder en besluit: ”ik wil zelf ook wel een aap zijn!”

De hoogte in

Ze zetten de wandeling voort naar Burg Landskron, een oude kasteelruïne op zo’n 658 meter hoogte. Vanuit het apenpark is het nog best wel een beetje klimmen. Eenmaal boven hebben ze een mooi uitzicht over de omgeving. Maar ook op de binnenplaats van het kasteel is er genoeg te zien. Daar vindt namelijk een roofvogelshow plaats. Geboeid kijkt het gezin hoe de vogels rondvliegen en hun machtige vleugels spreiden.

De valkeniers lokken ze met een lange stok. Met een duizelingwekkende snelheid duiken de vogels naar beneden. Regelmatig is er applaus te horen van het publiek. Voor Sofie is kijken alleen niet genoeg. ”Ik heb een vogel vastgehouden. Hij was niet heel groot, maar groter durfde ik ook niet.” Daarna gaat de familie Toorenburg nog even lunchen. Het perfecte einde van een geslaagde middag.

Beleef Karinthië met ons mee!

Je leest uitgebreid over de avonturen van de gezinskampeerders in ACSI FreeLife magazine 1-2021. Tot en met mei kun je nog genieten van alle video’s en blogs van de ACSI FreeLife TestTour in Karinthië. Alles verschijnt in het speciale dossier. Alle video’s vind je ook terug in onze vernieuwde YouTube-playlist! Ondertussen houden we je natuurlijk graag op de hoogte via onze nieuwsbrief en Facebookpagina. Abonneer je en vind ons leuk, dan mis je niets!

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Aapjes en adelaars op de Affenberg

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht