ACSI FreeLife

Menu

50e Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Tijdens de 50e editie van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs kun je volgens de organisatie meer verwachten dan het aanbod van kampeermiddelen en reismogelijkheden.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Je kan dat zelf beoordelen tijdens een bezoek. De beurs vindt plaats van woensdag 8 tot en met zondag 12 oktober in de Jaarbeurs Utrecht.

Terug van weggeweest; meer beleving

De beurs is dit jaar terug van weggeweest en zoomt in op de beleving van het kampeergevoel. Met een aantal bijzondere eyecatchers, een nieuwe award uitreiking, de appsquare, de All You Need is Love-caravan, een weggeefactie, veiling en het Italiaanse thema (inclusief Kampeertheater in de vorm van het Colosseum) is de beurs nieuw leven in geblazen.

Blikvanger

De nieuwste caravans en (bus)campers die op de beurs te zien zijn, sluiten veelal aan op de trend om duurzamer, robuuster maar tegelijkertijd lichtgewicht materiaal te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld de nieuwe Adria Altea4Four Signature bekijken. Dit jubileummodel van Adria is verkrijgbaar in 29 verschillende, flitsende designs. Een andere noviteit is de Eadydriver van Reich.

Nieuwigheden op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs

De Kampeer en Caravan Jaarbeurs 2014 kent meer nieuwigheden. Zo zijn er tenten aan het assortiment toegevoegd. Voor de outdoor actievelingen zijn er ook mini-caravans zoals de t@b te bewonderen. Omdat tweedehands kampeermiddelen meer worden verkocht dan nieuwe modellen is ook de Bovag aanwezig met advies over occasions. Ze geven informatie over onderhoud, schadeherstel, aankoop, garantie, verzekering en financiering. Daarnaast laten ze in de werkplaats zien hoe een onderhoudsbeurt in zijn werk gaat.

Kampeeraccessoires

Ook de kampeeraccessoires zijn vertegenwoordigd op de beurs. Ze staan allemaal uitgestald in hal 7. Je kunt ook je geluk beproeven en meedingen tijdens de veiling van de buscamper Adria Twin 600 SPT Titan. Deze specifieke buscamper is door Dometic Benelux gepimpt met een Dometic luifel, Waeco Camerasysteem, Defa Alarm en regengoot met LED verlichting, allemaal opgebouwd door Duijndam Delft. Extra wordt nog een koel/vriesbox bijgeleverd. Onder alle deelnemers wordt ook nog een week ‘op pad met de Adria Twin SHX’ verloot. Op zondag 12 oktober worden beide winnaars bekend gemaakt. Meer buscampers vind je op het buscamperplein in hal 12.

Honderd jaar kamperen

Tijdens de vernieuwde Kampeer en Caravan Jaarbeurs staat het typische vakantiegevoel van kamperen centraal. Dat zie je terug in de tentoostelling ‘Honderd jaar kamperen in Nederland’. Het is een terugblik op onze kampeergeschiedenis door middel van de meest bijzondere kampeermiddelen en een tijdlijn vol foto- en filmmateriaal. De tentoonstelling vind je in de corridor tussen hal 7 en 12. In dezelfde corridor zijn de inzendingen voor de wedstrijd ‘kamperen in de toekomst’ te zien.

Verder kunnen bezoekers tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs gratis clinics volgen, handige kampeertips verzamelen, de nieuwste digitale mogelijkheden ontdekken op de app square en proefritten maken. Tussendoor ontspannen kan op gezellige terrasjes, waar de aankleding en de hapjes Toscaans aandoen. Meer informatie is te vinden op de website van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs.

Kaartjes kan je met korting bestellen via deze link. Wil je alvast een looproute plannen? Download dan hier de belevingsplattegrond.

Bestel toegangskaarten met korting

Praat mee

Praat mee: 50e Kampeer en Caravan Jaarbeurs

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation