ACSI FreeLife

Menu

5 voordelen van een kleine camping

Wie graag kampeert heeft tegenwoordig meer mogelijkheden dan ooit. Maar niet iedereen verlangt naar steeds luxueuzere voorzieningen en oogverblindende accommodaties. Veel kampeerders zoeken juist die authentieke kampeerervaring waarin, op een kleine camping, genoten wordt van rust en de natuur.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

We vroegen Marieke Krämer, hoofdredacteur van ACSI Klein & Fijn Kamperen, naar de vijf belangrijkste elementen die voor de aansprekende sfeer zorgen die het kamperen op een kleine camping zo bijzonder maakt.

1

Natuurlijk gelegen

“Klein & Fijn-campings zijn meestal wat landelijker en meer in de natuur gelegen. Vaak weten de eigenaren veel te vertellen over de omgeving en laten ze de gasten hier graag mee kennismaken. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit sommige Zweedse campings op elandsafari of vanuit een Franse camping krabben en kreeften zoeken bij laagwater. De natuurlijke ligging zorgt ook voor veel rust. Die tsjilpende vogel die je hier ’s ochtends hoort, is niet de ringtone van je buurman, maar daadwerkelijk een tsjilpende vogel. Het klinkt als een cliché, maar op zo’n kleine camping voel je echt de dagelijkse stress van je af vallen.”

2

Buiten de toeristische centra

“Je zult niet snel een minicamping pal aan zee aan de Côte d’Azur aantreffen. De kleine campings liggen soms net wat verder van de drukbezochte locaties. Als je graag bijzondere steden of mooie stranden wil bezoeken, maar liever niet midden in het toeristengedruis verblijft, kan een kleine camping een goede keuze zijn. De campingeigenaar kan je informeren over vervoersmogelijkheden.”

3

Gevarieerd

“Met meer dan 2000 kleine campings in Europa vind je volop variatie: een kampeerplek op het platteland waar je even helemaal weg bent van alles, een sportief uitgangspunt voor wandelingen, fietstochten of kanotochten, of een wat luxere landelijke camping met een restaurantje, zwembad of zelfs sauna. Vaak horen we van onze ACSI-inspecteurs dat er ‘echte pareltjes’ bij zitten met gepassioneerde en gastvrije eigenaren.”

4

Bijzondere voorzieningen

“Klein & Fijn Kamperen betekent niet dat campings helemaal geen voorzieningen hebben. ACSI hecht veel waarde aan goede basisvoorzieningen en veel kleine campings doen hierin niet onder voor hun grotere collega’s. Natuurlijk zul je op kleine campings niet zo snel discotheken of zwemparadijzen aantreffen. Wel stuit je soms op charmante verrassingen zoals een eigen wijnkelder, een boerderijwinkel, of kunstwerken van de eigenaar. Dat geeft een bepaalde charme die je op grotere campings minder snel tegenkomt.”

5

Spontane activiteiten

“Op kleine campings zul je niet zo snel een professioneel animatieteam tegenkomen, maar er is voor de (jonge) gasten vaak wel genoeg te beleven. Vaak zie je dat er spontaan leuke activiteiten ontstaan. Zijn er in de zomervakantie toevallig veel kinderen? Dan wordt er bijvoorbeeld een speurtocht georganiseerd, met een afsluitend kampvuur. Ook zijn er boerencampings waarbij de kleintjes worden uitgenodigd om de boer te helpen. Voor sommige kinderen is dit een eerste kennismaking met de boerderij!”

Wil je tijdens je kampeervakantie ook voornamelijk van de rust en natuur genieten op kleine, bijzondere campings? In de gids ACSI Klein & Fijn Kamperen zijn ruim 2000 gemoedelijke campings verzameld waar je de bovengenoemde elementen terug kunt vinden. De campings zijn geselecteerd op onder andere het aantal toerplaatsen, maar vooral ook op gemoedelijkheid en sfeer.

bestel ACSI Klein & Fijn Kamperen

Praat mee

Praat mee: 5 voordelen van een kleine camping

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation