ACSI FreeLife

Menu

5 favoriete kampeerbestemmingen

Hoe wonderschoon is… Noorwegen! Maar ook Elba, Frankrijk en Zuid-Engeland. Vijf kampeerfanaten nemen je mee naar hun favoriete bestemming in Europa.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

Favoriete kampeerbestemmingen van kampeerders

1

Côte de variété

Kampeerder Thomas Gerhardt: “Nice, Cannes, Saint-Tropez en vele stranden… De Côte d’Azur heeft onbetwistbaar veel te bieden. Maar ik rijd graag nog een paar kilometer verder. Bijvoorbeeld naar Cassis – de toegangspoort tot een zeer gevarieerd deel van de Franse Middellandse Zeekust.”

Uitgestrekte duinen: “Het kleine stadje met de dicht bij gelegen Flower Camping de Ceyreste is een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes: de rustieke afbraakkust biedt een machtig uitzicht op zowel zee als land, tegen de prachtige natuurachtergrond van de fjord-achtige Calanques. Uitgestrekte duinen vind je in de Camargue en met de metropool Marseille in de buurt heb je een multiculturele miljoenenstad binnen handbereik. Het enige nadeel: met zoveel om uit te kiezen, vliegt de tijd voorbij.”

2

Alleen voor bloemenkinderen

Kampeerder: Dominic Vierneisel: “Hoewel ik geen enkele roman van Pilcher heb gelezen, heb ik het zuiden van Engeland bezocht. Op weg van Dover naar Land’s End is het eenvoudig om de tijd uit het oog te verliezen. De reis kan je ronduit bedwelmen; er is gewoon zoveel te zien.”

Vanaf de eerste rij: “Tuinen, elk verschillend. Een overweldigend groen waar je bijna stil van wordt. Ruige heide, eigenzinnig mooi. Veelzijdige en eenvoudig te bewandelen kusten. In de buurt van Boscastle bij Tintagel in het noorden van Cornwall daalt het landschap bijzonder dramatisch tot aan de zee; uitstekend zichtbaar vanaf de eerste rij van de Trewethett Farm Caravan Club Site.”

3

Tipico italiano!

Kampeerder Thomas Paape: “Het Ortameer wordt niet door toeristen onder de voet gelopen, maar lijkt langzaam als Doornroosje uit haar slaap te ontwaken. Het meer ligt ten westen van Lago Maggiore en wordt ervan gescheiden door de berg Mottarone. Orta is qua omvang het zevende fjordmeer van Italië en strekt zich uit in haar op een na grootste regio, Piëmonte.”

Italiaanse delicatessen: “Even voor de belangrijkste stad van Orta, San Giulio, ligt het eiland Isola San Giuli. Het is gemakkelijk bereikbaar per boot. Camperplaatsen zijn beschikbaar in vrijwel alle dorpen en steden aan de kust. Er liggen twee ACSI-campings  rond het meer. Veel kleine delicatessenwinkels rond het meer bieden een selectie van verse, huisgemaakte pasta. Allemaal typisch Italiaans!”

4

Eenzaamheid in wandelparadijs

Kampeerder Steffen Zink: “In Zuid-Noorwegen vind je ook ’s zomers besneeuwde bergtoppen, gigantische gletsjers, kolkende watervallen en afgelegen bergmeren. Eindeloze, schijnbaar onaangeroerde vlaktes – een paradijs voor wandelaars en kampeerders. Tenzij het nadrukkelijk wordt verboden, kan je hier helemaal alleen op de mooiste plekken in de wildernis overnachten. Zelden waan je je zo vrij en ver weg van de bewoonde wereld.”

Preikestolen: “Zuid-Noorwegen betekent fjorden. Spectaculaire uitkijkpunten bieden een grandioos uitzicht op de zeearmen die diep en ver het land in reiken. Een van de bekendste hiervan is de Preikestolen. Een klif in de vorm van een preekstoel, die majestueus boven de Lysefjord zetelt. De muur van steen buigt hier 600 meter loodrecht naar beneden. Alleen de dappersten wagen zich vooraan de rand van de afgrond. Het duizelingwekkend mooie uitzicht is echter onvergetelijk.”

5

Geborgen vakantiewereld

Kampeerder Stefan Weidenfeld: “Het wettelijke aantal vakantiedagen is simpelweg niet genoeg om alle prachtbestemmingen in de wereld te bereizen. Een reisredacteur heeft helaas net zoveel vakantie als een ander, maar lijdt daar bijzonder onder. Elke dag bestaat namelijk uit het opzoeken van de aanlokkelijkste plekken – vrijwel altijd alleen op papier. Elba is er een waar ik voet aan wal heb kunnen zetten. Een eilandparadijs, Toscane in een notendop.”

De groeten aan de Rotellini’s: “Dromerige baaien en stranden en een fantastische keuken. Een variëteit aan landschappen en natuur en een eigenzinnige historie die interessante sporen heeft achtergelaten. En veel goede campings. Een aanrader is Valle Santa Maria, gelegen in Lacona/Capoliveri. Doe familie Rotellini de groeten van me als je erheen gaat!”

Tekst: MPS

Praat mee

Praat mee: 5 favoriete kampeerbestemmingen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation