ACSI FreeLife

Menu

5 favoriete kampeerbestemmingen (deel 1)

Hoe wonderschoon is… Zweden! Maar ook Toscane, Frankrijk en Griekenland. Vijf kampeerfanaten nemen je mee naar hun favoriete bestemming in Europa.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
kampeerbestemming

Favoriete kampeerbestemmingen van kampeerders

1

Zon, zee, zand en uitzicht

Kampeerder Ingo Wagner: “Dune du Pyla is al sinds mijn kindertijd een droombestemming. Ik ruik het nu weer: de geur van hars, zoute lucht en de bekleding van de gloednieuwe Globetrotter, model ’86. In 2015 was ik er weer, nu met eigen kinderen. Er is wel iets veranderd in de afgelopen decennia, maar voornamelijk ter bescherming van het uitgestrekte zandparadijs aan de Zuidwest-Franse Atlantische kust.”

Kamperen: “Camping Panorama du Pyla heeft alles wat een kampeerder zoekt. En daarbovenop het unieke uitzicht over de baai van Arcachon, inclusief Europa’s hoogste duin. Dat er een camperplaats in de voorste rij vrij was is geheel terug te brengen op geluk. Maar al helemaal gelukkig van simpelweg daar zijn, nam ik dit mazzeltje er graag bij.”

2

Olympische ontdekkingen

Kampeerder Jorgen Bartosch: “Het schiereiland Peloponnesos is onderdeel van Griekenland, maar het is een kleine wereld op zich. Het is uitermate geschikt voor een ontdekkingstocht met de camper. De reis erheen op de veerboot van Venetië naar Patras is erg prettig. Daarna kan het feest beginnen. Droomstranden, zoals bij Agia Marina liggen naast andere natuurwonderen als ravijnen, grotten, vogelreservaten en wandelpaden naar afgelegen kloosters.”

Historie: “Ook is er genoeg historie te ontdekken: het theater van Epidaurus, het kanaal van Korinthe en Olympia natuurlijk, de bakermat van de beroemde Spelen. Hoewel camperplaatsen zeldzaam zijn, zijn er tal van campings en wordt bescheiden autonoom staan vaak getolereerd.”

3

Op vakantie bij Luciano

Kampeerder Anne Mandel: “Een traditioneel diner met een Italiaanse familie kan met gemak uren duren. Gelukkig voor ons, want zo konden we tijdens onze meest recente Toscanereis tot in de late uurtjes genieten van de kookkunsten van de vrouw van onze gastheer Luciano. Luciano is olijf- en wijnboer in de buurt van Siena en runt daarnaast een pension.”

Proef de verse olijfolie: “Voor campers heeft hij ook een paar plaatsen aangelegd. Met elektriciteit, maar zonder sanitaire voorzieningen. In plaats daarvan krijg je een fantastisch uitzicht over de zachte pittoreske Toscaanse heuvels. Als je rode wijn graag direct bij de producent koopt, ben je bij Agriturismo Podere dell’Albergo op jouw plek. En probeer zondermeer Luciano’s olijfolie – direct van het vat.”

4

Jag älskar Sverige…

Kampeerder Benjamin Büchner: “Ik hoorde het vroeger vaak gezegd worden, maar begrijpen deed ik het niet. Houden van een land waar de zomer slechts twee weken duurt? Nooit! Ik ben er alleen maar heengereden omdat mijn vriendin er een oud-studiegenoot wilde bezoeken. Vliegen: te omslachtig. Trein Stockholm-Lidköping: te onpraktisch.”

Imposante bossen: “Het gebied rond Lidköping aan het Vänernmeer: onvergelijkbaar mooi. Oostelijk van de stad strekken de wandelpaden zich uit door de imposante bossen rond de berg Kinnekulle. In het westen ligt het eiland Kållandsö, met de mooiste camping van de omgeving. Je hebt er direct uitzicht op de landtong waar Slot Läckö zich bevindt. Toen ook nog het eerste stuk Prinsesstårta op tafel verscheen, wist ik het zeker: “Jag älskar Sverige.”

5

Waar Europa voor het oprapen ligt

Kampeerder Dieter Heinz: “De mooiste plekken en landschappen liggen vaak pal voor de deur – zeker als je aan de voet van de Schwäbische Alb in Duitsland woont. Voor mij is de Alb is altijd een gewaardeerde bestemming en ideaal voor een weekendje weg. Hier vind je de mooiste wandelpaden, indrukwekkende sloten en burchten, schilderachtige rivierdalen, bewandelbare grotten, uitnodigende stadjes; en dat alles rijkelijk voorzien van camperplaatsen en campings.”

Bier om voor om te rijden: “De voorruit geeft steeds opnieuw een uitzicht over de spectaculaire omgeving. En vergeet niet de culinaire Alb te ontdekken. Het stevige gröscht in Brauereigasthof Blank in Zwiefaltendorf is een specialiteit. Dit ongefilterde, natuurlijk troebele donkere bier is op zichzelf de reis al waard.”

Tekst: MPS

Praat mee

Praat mee: 5 favoriete kampeerbestemmingen (deel 1)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht