ACSI FreeLife

Menu

100 jaar kampeergeschiedenis: deel 8

Iedere twee maanden houden we je in ACSI FreeLife op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kamperen. Maar hoe zijn we aan het kamperen geslagen?

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
inspw 2014 137

Tijd om ons eens onder te dompelen in de interessante kampeergeschiedenis. In meerdere afleveringen blikken we terug op hoe het allemaal begon. In aflevering 8 geven we het laatste puzzelstukje uit de geschiedenis van ACSI.

ACSI FreeLife

Om de kampeerbranche een podium te bieden en de kampeerder een vracht aan informatie over kamperen en bestemmingen voor te schotelen bracht ACSI in juni 2012 het allereerste ACSI FreeLife magazine uit. Het dikste kampeermagazine van Nederland en Vlaanderen kon op positieve feedback rekenen van veel kampeerders en heeft inmiddels vele duizenden abonnees.

Anno 2014 is het tijd voor de introductie van de ACSI campingapps. Waar kampeerders ook gaan, ze kunnen de campinginformatie altijd offline raadplegen. Maar hier blijft het niet bij, want dit jaar wordt daar de ACSI caravanreisverzekering aan toegevoegd. De ACSI Caravanreisverzekering wordt aangeboden in samenwerking met Europeesche Verzekeringen en is uniek in zijn soort, want het is een doorlopende reisverzekering en caravanverzekering in één.

Sociaal bewogen

Grondlegger van ACSI en vader van de huidige directeur Ramon van Reine legde de fundamenten van het ACSI van nu. Hij was sociaal bewogen en zeer geïnteresseerd in andere mensen. Deze benadering paste hij niet alleen toe op zijn eigen gezin, maar ook op zijn medewerkers. Zijn sociale betrokkenheid uitte zich onder meer in een luisterend oor voor de selecteurs. Zijn belangstelling voor de medemens was bijzonder. Hij kende de wetenswaardigheden, bezigheden en besognes van al zijn selecteurs en dat schiep een hechte band.

Inspecteursweekend

Deze band wordt versterkt en onderhouden door het jaarlijks georganiseerde inspecteursweekend aan het einde van het inspectieseizoen. Medewerkers van ACSI en ACSI-inspecteurs komen samen om alle mooie en bijzondere momenten met elkaar te delen. Ook zoon Ramon van Reine koestert de familiaire sfeer en pakt dit jaar uit met een extra feestelijk 50ste inspecteursweekend. “In 50 jaar zijn we uitgegroeid tot een Europese leider die 500.000 gidsen verkoopt in 14 landen”, vertelt Ramon trots als reden voor de festiviteiten. Kijk voor een sfeerverslag van het jubileumweekend hier.

In aflevering 9 maken we een sprongetje in de tijd en gaan we even terug naar de jaren 60. De bungalowtent was toen razend populair. De vorige afleveringen kan je hier teruglezen.

Stuur je foto of verhaal

Praat mee

Praat mee: 100 jaar kampeergeschiedenis: deel 8

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht