ACSI FreeLife

Menu

100 jaar kampeergeschiedenis: deel 7

Iedere twee maanden houden we je in ACSI FreeLife op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kamperen. Maar hoe zijn we aan het kamperen geslagen?

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
ACSI groeit internationaal

Tijd om ons eens onder te dompelen in de interessante kampeergeschiedenis. In meerdere afleveringen blikken we terug op hoe het allemaal begon. In aflevering 7 schrijven we meer over de geschiedenis van ACSI.

Kampeerplaatsen en accommodaties

In 2002 startte ACSI onder de naam Suncamp holidays met de verhuur van kampeerplaatsen en accommodaties op campings via internet (Suncamp.nl). Er kwam al gauw een vervolg. Brochures werden gedrukt in het Nederlands en in het Duits, en reisbureaus werden als verkoopkanaal ingeschakeld. Door de jaren heen werd het concept uitgerold over meerdere Europese landen, zoals Denemarken, Zwitserland, Polen, Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië.

Geheel in de trend van ‘glamping’ werd  in 2008 een luxe designtent, de Royal Lodge, geplaatst op de Franse camping La Vallée Verte nabij Avignon. In 2009 verschenen op verschillende campings ook eigen mobilehomes (SunLodges; inmiddels zijn er 500, red.) en vanaf 2011 plaatste Suncamp holidays eigen lodgetenten (SunLodge Safari en Jungle).

Kortingskaart voor het laagseizoen

Dat ACSI er niet alleen was voor de kampeerder, bleek wel uit de introductie van de CampingCard ACSI in 2004. De kortingskaart voor het laagseizoen is bedoeld om het kamperen in het laagseizoen te stimuleren. En dat lukte. Campings kregen door de kortingskaart buiten het hoogseizoen meer bezoekers en kampeerders profiteren van fijne kortingen. De deelnemende campings kregen een podium in de speciale CampingCard ACSI-gids, die jaarlijks verschijnt in het Nederlands, Duits, Engels, Frans en Deens.

Door het plaatsen van alle campinginformatie op Eurocampings.eu vanaf 1999 kreeg ACSI een steeds groter internationaal bereik. Als gevolg daarvan verscheen de ACSI Campinggids ook in het Duits en Italiaans. Ook kwam er een speciale Benelux gids, een Campinggids Frankrijk en een Campinggids Zuid-Europa.

Lidmaatschap

Door de jaren heen wilden steeds meer kampeerders zich graag verbonden voelen met ACSI. Daarom werd in 2011 ACSI Club ID geïntroduceerd. Een lidmaatschap, waarmee de kampeerder veel voordelen krijgt. Zo is de lidmaatschapspas geldig als vervangend legitimatiebewijs, waardoor de kampeerder zijn paspoort veilig op zak kan houden. Daarnaast zijn kampeerders WA/BA-verzekerd en krijgen ze korting op alle ACSI-producten.

In aflevering 8 volgt het ontbrekende puzzelstukje uit de ACSI-geschiedenis. De vorige afleveringen kan je hier teruglezen.

Wat hebben we nog meer voor je in petto? Kampeeranekdotes van onze technisch expert Joop Stam, een beknopte geschiedenis van de caravan (met foto van de allereerste caravan), Groeten uit Bakkum en misschien wel jouw eigen anekdote!

Heb je zelf een leuke anekdote over vervlogen kampeertijden, laat het ons weten! Stuur ons een foto of een verhaal. Wie weet zie je het terug in het magazine of op onze website.

Stuur je foto of verhaal

Praat mee

Praat mee: 100 jaar kampeergeschiedenis: deel 7

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht