ACSI FreeLife

Menu

100 jaar kampeergeschiedenis deel 13

Iedere twee maanden houden we je in ACSI FreeLife op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kamperen. Maar hoe zijn we aan het kamperen geslagen?

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Kamperen in Zeeland

Tijd om ons eens onder te dompelen in de interessante kampeergeschiedenis. In meerdere afleveringen blikken we terug op hoe het allemaal begon. In aflevering 13 vertelt onze technisch expert en kampeercoryfee Joop Stam hoe hij met zijn vriendin kampeerde in Zeeland.

1962; vakantie in Zeeland

“Samen met mijn toenmalige vriendin, nu al 50 jaar m’n vrouw, ging ik voor het eerst samen op vakantie. Met de Citroen 11N (bouwjaar 1954) reden we naar Zoutelande met twee slaapzakken, twee luchtbedden, een primus en twee (let wel, twee, want samen slapen mocht niet) kleine, gehuurde sheltertjes in de kofferbak.

Op de terugweg liep de rechter voorrem bij Goes vast. Gelukkig had de Citroen garage daar ter plaatse een passende poelie-trekker en kwam de trommel er gemakkelijk af. Op de heenweg waren we al een keer gestopt vanwege een vreemde geur, maar dat bleek de penetrante, voor Zeeland zo kenmerkende, uienlucht te zijn.”

In de volgende aflevering

In aflevering 14 lees je meer over de geschiedenis van Camping Bakkum. Daar wordt al sinds jaar en dag gerend voor een seizoensplek.De vorige afleveringen kan je hier teruglezen.

Stuur je foto of verhaal

Praat mee

Praat mee: 100 jaar kampeergeschiedenis deel 13

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht