ACSI FreeLife

Menu

10 vragen over het huren van een camper of caravan

Een caravan of camper huren. Voordat je het gewenste kampeermiddel hebt gevonden, zijn er nogal wat keuzes te maken. Groot of compact, vaste bedden of niet, wel of geen garage? ACSI FreeLife beantwoordt 10 veelgestelde vragen om je op weg te helpen.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Camper huren

1. Wanneer kan ik het best een caravan of camper huren?
Uiteraard willen verhuurders zo veel mogelijk verdienen en de prijzen zijn daarom het hoogst als de vraag het grootst is, dus tijdens de schoolvakanties. Als je geen leerplichtige kinderen hebt, kun je veel geld besparen door in het voor- of naseizoen te gaan. Wacht niet te lang met reserveren als je per se in een bepaalde periode weg wilt. Je kunt een caravan of camper vaak al een jaar voor je vakantie boeken. Een voordeel van op tijd reserveren is dat veel verhuurders korting krijgen.

2. Wie mag een caravan of camper huren?
Over het algemeen moet je om een camper te kunnen huren ten minste een jaar het juiste rijbewijs hebben en 21 jaar oud zijn. Sommige verhuurders stellen andere eisen, die vind je op de website van het bedrijf. Als de camper een maximaal toelaatbaar gewicht heeft van 3.500 kilogram en geschikt is voor het vervoer van maximaal 8 personen (jezelf niet meegerekend), dan volstaat in Nederland een rijbewijs B. Voor zwaardere campers moet je in Nederland een vrachtwagenbewijs (C of C1) hebben, in de meeste andere landen volstaat een rijbewijs B. Soms is een internationaal rijbewijs nodig, vraag dat na bij de verhuurder. Campers of busjes met meer dan 8 zitplaatsen (die van jezelf niet meegerekend) mag je in Nederland alleen besturen met een rijbewijs D of D1.

Bedenk bij het huren van een caravan met welke auto je ‘m gaat trekken. De te huren caravan mag niet zwaarder beladen zijn dan de trekauto is toegestaan, je vindt dit op het kentekenbewijs van de auto. Als de trekauto weinig mag trekken en de caravan is zwaar, dan is het netto laadvermogen van de caravan laag. Soms kom je dan in de knel met alle spullen die je mee wil nemen.

Camper huren: Overige vragen

Wil je graag zo compleet mogelijk worden geïnformeerd over het huren van een camper of caravan? In de huurspecial in ACSI FreeLife 7-2017 lees je het antwoord op de andere acht vragen als waar je op moet letten in het huurcontract en welke verzekeringen je nodig hebt. Daarnaast lees je in het artikel ‘Camper huren: Waar moet je op letten?’ waar je nog meer op kunt letten als je een kampeermiddel huurt.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: 10 vragen over het huren van een camper of caravan

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation